垃圾公司番工嘅奇聞

15 回覆
10 Like 10 Dislike
是咁的,小弟就2月入職一間長期都喺兼職網請人嘅瞻x物流做技術員。就係前一晚,公司改制度。我所在嘅部門正式被另外嘅部門接手管理。做做下嘢,有條負責睇場嘅女走嚟同我約法三章,語氣十分臭串。我番兩條更,由1900番到0600所以就有一個飯鐘。條友呢就話飯鐘要番工嗰刻要決定,咁按照平時嘅做法,肚餓咪放飯,同同事講番聲放飯,唔夠人手咪做多陣嘢先放飯,夠人手咪行開食飯。咁我聽到要報定幾時食飯錢咪問旁邊一陣聽緊嘅同事「你平時宵夜幾點食?幾點瞓?幾點食早餐?肚餓咪夠鐘食飯,肚餓咪食飯囉」條友聽完話幫手反映下,寫低我名同工號,就係咁我比人炒左。我打去問主管就話比其他部門接手左,打番office問又話係公司決定,人事部又話係主管決定。到呢一刻我終於明白點解,因為個條睇場嘅女人,係出面部門嘅主管條女。然後就係佢條仔接手我哋個部門。有冇咩工介紹😂
白汁。。雞皇。。。jaja聲。。
重點
[有冇咩工介紹]
啲post又遮呢遮盛,公司名又X,條女又無名無姓,當大家柯南咩
柯南都投降
對唔住啦大佬🙇 瞻航物流,條女我都想知邊個,今晚last day玩盡佢
lm
唔老蛋都唔好叫玩盡
呢d垃圾工早走早著
就係太多縱容先越來越西
係呀係呀
笑死
呢D垃圾工早走早著啦
物流工9成都係垃圾黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞