馮檢基成立「Up Media」 稱多講香港「正能量」並傳到內地

28 回覆
0 Like 73 Dislike
馮檢基成立「Up Media」 稱多講香港「正能量」並傳到內地
https://bit.ly/3yhH2JD

被外界視為已非民主派的前立法會議員馮檢基,今日舉行記者會宣布創辦網台「Up Media HK」。對於是否備戰今年12月「完善」後的立法會選舉,馮檢基無正面回應,但稱按2012年的民調,九龍西及深水埗居民對他的認知度分別達92%及99%。
史文鴻:決心回港對抗「黑暴」

前亞視電視副總裁劉瀾昌因事未能出席記者會,劉瀾昌將會在網台中主持《把酒當歌》。另一節目主持為學者史文鴻,他稱在2019年提早從台灣退休,「因為頂唔順民進黨」,又稱香港出現「黑暴」,決定要回港對抗,表示絕對不接受任何暴力,他將主持節目講述電影製作和藝術。曾任鄭宇碩助理,兼對建制媒體「爆料」的張達明同為節目主持。
香港真係好撚神奇,呢條友都可以撈咁耐, 你話OMDB 都話昆得下人,呢條友都昆到人個野勁
馮檢基我幾歲已經聽佢個名,聽到我書都讀完仲係到
專門9up?
#香港真係好靚
算唔算正能量?
但稱按2012年的民調,九龍西及深水埗居民對他的認知度分別達92%及99%。

2012年
2022 都黎緊 仲拎2012 既民調出黎講

差唔多10年前嘅嘢都拎嚟打飛機 佢知唔知香港2年間變咗幾撚多??
分分鐘背後有支那打本
佢點會唔知, 不過佢更加知肯去選就有人送佢入立法會,
先至蒲返頭 ...
痴線
前亞視電視副總裁劉瀾昌因事未能出席記者會,劉瀾昌將會在網台中主持《把酒當歌》。

16:41 開始

黃毓民 x 劉夢熊 @ ATV 把酒當歌 9-12-2012
705 views

https://m.youtube.com/watch?v=LGaiptcT2Ek&t=16m41s
馮檢基 為議會而生

到死果人都要以議會身份上黃泉路
9Up Media
認知,not認同
林鄭條臭閪認知度應該100%

暴徒馮檢基
你以為你走得甩咩
點解唔叫Next Generation Channel
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞