中國藝人宣布終止與維他奶合作

701 回覆
1122 Like 133 Dislike
以維護主權既原因解約係唔需要比任何費用

這就是中國
你知唔知維他奶幾多成盈利來自大陸
啲狗狗咁撚鍾意用微博 又唔返去終國
實啦 成間公司 MADE IN china + 主要市場大陸
屌,男人老狗,佢隻手指尾咁樣想斬撚左佢
啲唇膏仲搽得紅過女人
共產國度就係鍾意上綱上線

遲早喺香港講句廣東話都犯國安法
垃撚圾
大撚晒架 國家利益四個字

終國行緊極端國家民族主義

凡親乜野比共產黨貼上咗「國家」既標簽

一論大曬
真係唔𠹌識
乜撚嘢國家主權
邊撚個姐
同樣嘅抵制把戲要玩幾多次先心息
唔好幫中國同中國藝人做noise
佢哋咪最叻將冇關係既野變到有關係囉

最撚叻將唔關事既野變曬國家安全

共產黨要用極端民族主義去聯繫晒十四億人

如果唔係 點管到佢哋?點可以控制佢哋

唔緊要啦 香港人遲早都會咁 因為香港已經反抗到最後無能為力

變到好似上面咁 假以時日
記得有人講話睇地區
nike好似有分大中華區,全球代言人之類,
under大中華區嗰啲,中共會以愛國表現為由,
nike冇得追究
但單春份約係全球
唔知又有幾多韭菜失業 圍他奶有廠係支那
一. 唔知乜水
二. 關維他奶咩事 條友跟車太貼衝出嚟柒?
又辱華
一條毛掂到政治話題 佢哋都即刻咁做架啦

之前Nike 係 依家完全唔關事既維他奶又係

上面啲政治風氣 手段就係咁
羅桂祥於1936年底到上海公幹,偶然出席由美國派駐中國的商務參贊雅諾氏的「大豆——中國之牛」公開演講,內容介紹大豆營養豐富,其含蛋白質與牛奶一樣高,影響他往後的一生。羅桂祥返回香港後,目睹同胞因飽受日本侵華戰爭的災難而貧困交加,嚴重營養不良[2],後來更發現某些中國人因為乳糖不耐症不可以吸收乳糖,遂萌生「實業救國」的理想。羅桂祥希望能夠為一般家庭提供一種廉價而蛋白質豐富的飲品「為國民強身健體」,作為價格較為昂貴的牛奶的替代品(當時已經有牛奶公司),羅桂祥認為由大豆製成的豆奶,可成為牛奶替代品,因此研製出維他奶。

羅生唔知有冇後悔發明維他奶
中國做生意不嬲有殺無賠
一句國家利益唔使做錢已袋仲可以呃下小粉紅
on9咪好
有得笑
nike:心諗口說不
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞