葉一知:義士一定係職業殺手

98 回覆
21 Like 147 Dislike
死不認錯,網民繼續狂屌
行得夜路多

其實呢班撚樣由頭到尾都唔係真係不割席
係佢地眼中你唔係和理非你就一定係鬼,只不過反送中果陣被我地夾住咗,唔係612有勇武衝,送中就過咗好耐,唔係衝咗幾個月,都無可能撤回到。
呢班垃圾自己都知自己係垃圾,佢地自己係唔會光復到香港,但係要承認自己係垃圾係一件好難既事,而且既然光復後既香港佢地唔會再有生存空間同影響力,所以佢地寧願要你畫面靚住咁樣輸都唔要批判進步咁樣贏,佢地自己唔想衝唔肯衝唔敢衝,都唔會批准你去衝。

劉細良、陶君行、蕭若元、吳志森、鄭經翰甚至成個d100、蘋果日報垃場新聞都係咁既人

呢一班人同佢地既支持者係咩人?咪就係國際第三大金融中心香港既中產階級,係香港有資產有生意,承受唔起動亂承受唔起真正「自由」既未來,只係想跪住咁賺錢,想有一日支那共匪突然良心發現唔洗佢地跪,從來無諗過去殺咗個皇帝推翻個制度行共和民主。所以trump仲在位果陣呢班人唔係想美國唔制裁香港,就係放負同大家講美國唔會理香港,同大家講暴力唔會有用,回歸和理非啦,同大家講投泛民先有出路,血債要票償,佢地既和理非係幾百萬人有不反情況下係軒尼詩道散步,去到終點就散水,然後第二日當咩事都無發生。罷工?sor,佢地都係老闆之一,點會批准你罷工影響生意呢?

佢地唔係要民主,而係支持民主only,思維邏輯就係要有野話到俾人知自己係支持民主既一份子,所以蘋果日報唔到執粒都唔買一份,就好似平時啲好食小店咁,執粒先去排隊食,最好有電視台嚟採訪就更好,可以話俾人知自己支持本土小店,所以佢地遊行會戴pepe頭套,上到西媒當自己贏撚咗。做既,只係買贖罪卷,逃避自己需要付出既現實。

所以可以有40萬捐垃場、4千萬賣豪宅,但係同時有勇武手足飯都就嚟無得開,甚至有女性手足獻身俾男家長換取生存既條件。

你當香港係美國一部份既話,呢班好似好右翼好保守既「城市中產小清新」反而係最忠誠既democrats支持者,姐係點?姐係黃色建制派囉,唔係沈旭暉同你講35+,選個黃絲特首吖?選到個黃絲特首出嚟你仲會改革立法會功能組別?我就唔撚信啦,到時咪同民眾講「有普選你都係投返我既姐?咁依家我都做咗啦,仲洗乜普選?」

記住,有咩讀者有咩followers就會有咩媒體有咩kol,香港人從來都唔係高質素既民族。大部份人其實都係中央第一憲兵團既支持者,一有機會就會想將艾倫耶格捉返王都同埋消滅成個調查兵團。
其實劉細良、陶君行、黃世澤、吳志森以至成個黃色kol圈都係咁
都唔係第一日既事
政治娛樂化,娛樂政治化,睇完蘋果日報當自己好了解現實世界,睇完蘋果當自己真係思考咗
呢班垃圾就係咁撚弱智
真係好賤
杜生即刻出聲屌
杜汶澤出手救撚咗蘋果唯一一個可以入目既副刊果籽喎,葉半解又做到啲乜野姐
定係要學某個手足咁講「佢呢個時候救咗蘋果員工,究竟係咩心態,大家思考下」

我覺得手足唔應該咁快去屠狗,去屠咗呢班垃圾黃痴kol先
乜水???
食屎狗,堅持自己無錯,唔肯道歉😡
入去屌佢老母
係咁㗎啦,鬼叫香港依然食好住好,柒樓都衝上四五萬蚊一呎?
佢似係鬼多啲
利申 唔係話梁烈士係職業殺手⋯
但梁烈士真係香港永垂不朽嘅黃金勇士
RIP

職業殺手,狗就一早死左啦
咁嘅身型職業殺手
如果係嘅話 咁今次應該係佢職業生涯最失敗嘅一次
傻撚左牙佢?無啦啦健悟化?
豬西黎既 出黎柒想搶大叔fo
唔好理條西仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞