作數作到咁 : 不如話自2020年1月23號, 香港零確診, 全部都計輸入個宗

198 回覆
333 Like 7 Dislike
港共話: 打完針都要繼續配帶口罩,
除口罩? 黨on法廢左喇?
其實都預咗,之前鍾南山都放哂風話通關唔一定要連續28日零確診。

其實依單嘢都睇得出中共唔係好掂,所以急住要通關。通關對中共有兩個好處,第一,可以促進支那各地資金流動;第二,可以成為恢復對外通關嘅條件。

除咗急住通關,中共之前又不停罰啲中資公司錢,都好明顯係等錢洗。
國安法先唔想你戴口罩
方便點相喎
點解話男子外國返黎唔係輸入?
Coplay黨鐵人妻
係地勤當做輸入呀
你講緊個女子?
黨on法下, 唔使再點相喇
話你係就得喇
更可況有張名單
本港昨日新增一宗由英國輸入的新冠肺炎個案。港府將早前確診的男地勤及女客服,改列作與輸入個案相關病例,變相令本港連續二十二日本地零確診。就英國客機由七月一日起禁止抵港,有專家認為做法正確,否則輸入個案數目一定飆升。

男地勤染疫 改列與輸入個案相關

衞生防護中心早前公佈,染有L452R變異病毒的男地勤,與三宗印尼輸入個案的病毒基因組脗合,反映四宗個案或有流行病學關連。中心最新發現,男地勤於本月十一日曾與上述三宗輸入個案,在機場的樣本採集中心有短暫相遇。

中心決定將男地勤的分類由本地源頭不明個案,修正為與輸入個案有流行病學關連。至於與男地勤的密切接觸者、一同在大埔新達廣場工作的女客服,亦修正為與輸入個案有流行病學關連。修正後,本港已連續二十二日本地零確診。

就英國客機由七月一日起禁止抵港,港大感染及傳染病中心總監何栢良指,本港自月中至今錄得四十宗輸入個案,當中三成來自英國,幾乎所有患者均帶L452R變種病毒株,直言若再不禁飛,輸入個案一定飆升。
又係喎

男地勤計入輸入個案
男地勤傳左比個女同事, 女同事都計入輸入個案
病毒是輸入的
一啲都唔想零確診,戴口罩無乜所謂,又可以wfh,條街又少咗支那人,不知幾好。
話時話
天水圍嗰個學生到底喺邊度感染呢

通關係咪都4人限聚?

一見啲支那佬多過4人就報狗
為左唔想本地零確診22日斷纜
無出過境男地勤中左, 計做輸入個案
男地勤傳左比女同事(大埔做客服), 又計做輸入個案
專家做人唔好太低B
因為第一粒病毒唔係香港本土出現
所以所有個案都係外地輸入
唔係777話事
係其他地方信唔過你香港
武港變種病毒gamma
現時係公公話事, 777雪左喇
說好的一個中國原則呢?
間接承認咗所有本地個案都係中國輸入
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞