【ViuTV】香港首部BL劇《大叔的愛》討論區 (11) 我知你鍾意大波 但我有。。

1001 回覆
37 Like 2 Dislike
其實要演到表情動作咁浮誇得嚟唔令人尷尬 反而覺得好笑 都唔係咁易 唔係個個演員做到 佢仲要咁新 又唔好咁快話冇咩演技
唔知點解覺得BabyJohn做黑澤都幾好
(不喜勿屌,個人意見)
娟姐先正
又大波又貼地
心花放
突然覺得viu其實都幾癲
其他國家就算拍bl劇都擺係深夜時段或網上 viu一嘢就擺落黃金時段播 尋晚仲要好多人全家一齊坐定定睇首播
香港一係唔做 一做就好超前
因為佢哋將套劇包裝成喜劇 咁就可以合家歡
BL嗰個位佢哋宣揚不分性別 唯愛主分 純愛Type嘛
edan又拍得幾夠放, 唔怕自己樣衰
一睇就睇到有日劇feel
其實我都有咁諗,但好似同皮皮身高差唔明顯
話晒田中圭都演左一段日子,先靠大叔的愛爆紅
同埋佢演呢套劇冇乜負擔,因為真係之前唔算好紅,而且套劇係深夜時段播

反而香港版有好大包袱,而且都算viutv今年重頭劇之一
以edan演出經驗咁少黎講,講真真係合格以上
同埋睇製作特輯見到,佢應該之後集數會再投入d,第一集明顯睇到佢好想演得似田中圭,可能要慢慢搵番自己演法
我覺得啦
黑澤比我嘅印象要又man又charm,做痴漢得嚟有唔會顯得變態咁,選角嘅難度係高過大叔的愛好多好多倍.... 因為真係好難超越町田啟太嘅版本
觀眾們算畀面
換著cctvb播error自肥/大叔的愛,肯定好多煩c9投訴
但大家睇得viutv就識得自我調較,寬容d
如果本身接受唔到呢d題材既人,應該已經轉番channel
其實最值得一讚係viutv揀呢個暑假檔期播《大叔》
試問近年電視台/港產片,幾耐冇爭取暑假檔播青春偶像野?
搞到夏天暑假冇晒活力咁

cctvb雖然唔係用偶像劇鬥《大叔》
但佢而家都揀左《四葉草》放深夜重播
雖然四葉草劇情都幾膠下
大台有邊啲演員係青春偶像Type

之前睇mcm拍搶耳音樂段BL宣傳片覺得幾正
可惜無得上viu
同埋得172

edan剪番短 好睇好多
呢個岩
睇得viutv都比較接受新野
再加上人物角色吸引

利伸 我自己都有睇開bl劇
所以呢套就好期待
係差身高
BabyJohn戲唔差既,我覺得佢做到,
但⋯身高問題真心想睇佢做黑澤
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞