《立場新聞》將今年五月份及之前刊出的評論文章全部暫時下架

245 回覆
656 Like 31 Dislike
咪係 你可以話立場醒
但唔可以咁樣屌蘋果on9
撚有人估支共玩到咁盡
真正有權力做決定果個坐梗
就算有放權,你做個阿2你有冇呢個膽做呢個分分鐘要用億黎計既決定?都仲未計人地係上市公司有冇權自己做呢個決定

《聲夢》眾星喜迎首個商業演出!為海洋公園獻唱!
https://lih.kg/2593304
手足
算吧啦
中產依家淨係諗移民
唔知一問,點解要簽新合約
自我審查
港共最想見到
你地自己諗條紅線係邊到啦
好老實

媒體核心係香港  基本上無得搞

不過都明,蘋果之後,就應該係立場
其實無
公務員:宣誓
中小幼:中國國民教育
法律界:委派法官
醫療界:大換血
傳媒界:打壓及收編
傳媒在明, 官府在暗, 我諗唔到有d咩方式可以更好咁去處理
希望所有人平安,一齊見証共匪倒台嘅一日
其實咁既時勢 最好就快啲留返幾本實體書(1984 動物農莊果啲)遲啲真係可能連依啲書都買唔到
pin this
講到明「堅持在新聞報道上不自設禁區」
噉都要質疑的話其實就已經唔關份公告事
熱狗食議員資助咪仲好賺
中共想再升級
下一步應該就可能係網媒同講政治既Youtuber

後者影響不大

因為香港政經論youtuber已經走得7788 
(呢班人長期講政經論  政治觸覺比大部份香港人要高)
老蕭,黃毓民,沈旭輝,桑普,升旗易,coco哥,徐少驊 ............

前者就比較麻煩
基本上 暫時無一間媒體係以外國做base
中共要殺邊間就殺邊間
係外國做base 例如大紀元 就完全唔岩香港人睇
今日已經有人開post屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞