全九州行程求救(8天)

33 回覆
1 Like 1 Dislike
Day 1: 1205 到鹿兒島機場 -->撘Jr去福岡 (已book 頭5日住福岡) 大約3 4點到? 之後係天神地下街行下食下野
Day2: 長崎 行下佐世保五番街 -->biopark -->番福岡
Day3: 去櫛田神社-->水鏡天滿官 -->博多riverain
Day4: 太宰府 +門司港 小倉(會唔會趕唔切)唔去柳川
Day5: 鳥栖outlet -->番鹿兒島
Day6: 宮崎(日南-->鵜户神宮-->鹿兒島)
Day7: 城山展望台--> 水族館 --> 照國神社 -->有時間就行下天文館通
Day8: 由於1330機所以早少少起身行下天文館通就走

我頭5日有jr pass 足夠嗎?要買d咩一日券?
另外尾3日有無咩交通可以買?
交通方面好擔心
希望大家評價下
太宰府門司港好似唔係好順路喎

但我地唔去柳川 太宰府捱唔到一日
day 5 晚去宮崎訓一晚先
鹿兒島去宮崎要2.5小時
day 7 去櫻島 , 照國神社唔去
day 5 晚去宮崎訓一晚先
鹿兒島去宮崎要2.5小時
day 7 去櫻島 , 照國神社唔去

我地已經book 左酒店所以一定要鹿兒島出發
另外櫻島唔係爆緊咩點去
有無巴打可以教我d交通
好似好亂
day 4 好趕 你已經book晒酒店起福岡咁一定改唔到 可以早起身就附近景點可以去2個 遠既好似長崎就其實要一日時間 來回4個幾鐘車
好大貪的行程
不如唔好去長畸啦
day 4 好趕 你已經book晒酒店起福岡咁一定改唔到 可以早起身就附近景點可以去2個 遠既好似長崎就其實要一日時間 來回4個幾鐘車

即係唔好去長崎? 因為我想去biopark only
好大貪的行程
不如唔好去長畸啦

唔想去熊本仲有邊到去
唐户想去但無5 6日的時間
我唔知你係咪第一次去九州
你個行程趕到呢,跑hunt 咁
巴打你咁樣會好辛苦架,我上年剩係去北九州,一日去一到地方,搭車已經用好多時間
得8日就唔好全九
我唔知你係咪第一次去九州
你個行程趕到呢,跑hunt 咁
巴打你咁樣會好辛苦架,我上年剩係去北九州,一日去一到地方,搭車已經用好多時間

一日一地方會好悶喎
有無行程參考
其實我都係2 4日趕d姐
得8日就唔好全九

咁要幾多日先好玩全九州
btw幾時出咗南九州pass
前幾年都好似無
有無巴打可以建議下我去其他地方?
得8日就唔好全九

咁要幾多日先好玩全九州
前幾年都好似無

打卡式都起碼2星期
得8日就唔好全九

咁要幾多日先好玩全九州
前幾年都好似無

有南九州pass

利申: 啱啱去完南九州
8日全九州
已改左少少,大家評價下

6月4去,6月11番,已book4-8號住福岡,9-10號住鹿兒島

Day 1: 1205 到鹿兒島機場 -->撘Jr去福岡 (已book 頭5日住福岡) 大約3 4點到? 之後係天神地下街行下食下野
Day2: 熊本--> 番福岡 (有乜好去? 個城又未整好)(呀蘇去到嗎)
Day3: 去櫛田神社-->水鏡天滿官 -->博多riverain--> 太宰府
Day4: 門司港 小倉(又好似唔夠行1日)
Day5: 鳥栖outlet -->番鹿兒島
Day6: 宮崎(日南-->鵜户神宮-->鹿兒島)
Day7: 城山展望台--> 水族館 --> 照國神社 -->有時間就行下天文館通 (會否太多)
Day8: 由於1330機所以早少少起身行下天文館通就走

咁樣改好無??

等hi 野, 門司港13:00 近乎全部關門

等hi 野, 門司港13:00 近乎全部關門

你講唐户?
你不如係google map睇下啲地點距離有幾遠
搭車都有排你搭
你不如係google map睇下啲地點距離有幾遠
搭車都有排你搭

講真 得宮崎個到遠d姐

仲有邊到遠
上年去全九州 由福岡去宮崎用左 7 8個鐘
上年去全九州 由福岡去宮崎用左 7 8個鐘

無撘霧島特急?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞