認真 其實今時今日電話上網有咩台係用得過?

38 回覆
5 Like 5 Dislike
用緊smt 4.5G全速無限 勁多地方都收唔到
次次同fd去打邊爐 / 餐廳 / 超市 只要封閉少少既地方都收唔撚到
最近就黎完約 sales打黎叫我續約轉5G plan $399 100GB數據 可以同朋友share sim卡
諗緊續唔續 但一諗到成日load空氣 又勁多地方收唔到又卻步
我老豆貪平用sun mobile 見佢都冇依d問題 收得一定好過smt

利申先 唔開係電訊台係因為太多sales 討論唔到
求鳩其誠哥33雞
聽聞好似都愈做愈差係咪都成日load空氣?
未用過 想知點垃圾法
每朝七點準時斷網
要睇你自己平時去邊
千祈唔好用3
4.5G plan 聲稱真無限
結果用夠15GB鎖5mbps
上台=比錢買難受

橫掂都係海軍鬥水兵
用最平戈個plan算喇
X仔33蚊
起碼中伏頂唔順可以下個月走人
唔洗比張約綁
用最平果個咪算大部分時間都係用wifi
smartone越嚟越差
但對比起其他台已經叫好好架啦
事實係間間4G只會愈來愈差,唔係點叫人升上去5G
無最好既台, 只有最適合你既台
我就是同你一樣, smt好多地方都得差
於是買曬唔同台既儲值卡逐個台試
後來終於試到同自己夾既台
還要平好多
巴打最後揀左咩台
我3是收得最好既做主卡
但同時都用緊smt+csl+cmhk 儲值卡 (雙卡2部電話)
仆街 我上個月先續咗呢個plan 係唔係話15gb 5G 之後無限4.5G
我啱啱簽左smt喎
我用3,條女用smt,好多時我收唔到或者load空氣持條女仲上到網
其實SMT都係垃圾 我用緊
3台旺角地鐵站都收到過百
不過會限速就冇意思
全部都係屎
我同你相反, 我用雙卡 iPhone, 一張 3 仔, 一張SMC, 勁多地方係 SMC 少一兩格, 室內地方都係, 真係唔知點解有人會話 SMC 室內係好收

好簡單, 你搭車行一轉東區走廊, 好多位都係 SMC 少一兩格, 3 仔反而收爆
無乜留意收幾格,只知load空氣多過條女
其實今時今日 3 仔上網都可以話順嘅, 但佢就算係全速 plan, 其實都係暗瓦底限咗你速嘅, 其他台用 4.5G 有啲位都可以上到百幾二百 Mbs, 但 3 仔係大多數位都只得十幾 / 幾十 Mbs 咁囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞