kiki&may新片個樣好似吸咗毒咁

103 回覆
29 Like 356 Dislike

做乜撚嘢一禁入去嚇親
點解成日都有人開POST講佢地? 好撚煩
其實佢地個channel都幾勵志樣又柒,又唔識講野都咁多subscribers
佢啲片不嬲都標題撚
係彈就唔會咁啦 鱔味重到
連hashtag都九唔搭八
2個都係女人
冇必要不停追擊人地囉連登仔。
成段片第一句就彈,咁都可以話係鱔稿
連登仔係咁,就快成個連登都係youtuber討論區,出面有雪姨,蛙姐,馬田,Sunny,試當真,多一個唔多
哇 咁撚多道德撚明白
樣就不評論 但佢哋成日推介埋啲垃圾嘢
好撚柒
啲懶音又多
對外表無咩要求可能因為我自己都係柒頭

但係覺得佢地啲片無咩內容,好空洞

可能因為有比較

個感覺係唔識食但又無去研究下餐飲野咁
好心啦屌,youtube 呢啲咁嘅情侶檔片一地都係,個個拍啲嘢都差唔多
唔啱睇就揀過第二個,唔駛開post
真心覺得唔識食
有時最多睇佢地係跳住睇餐廳環境同食物個樣
女仔係相對地會講得細緻啲好啲嘅我覺得,男仔就有時講嘢有啲尷尬,唔知份稿係佢哋兩個一齊諗定係點樣

好似樓猪嗰條片,一開波話餐廳主打嘅特色係材料由四川空運過嚟,期望味道好似係四川當地食咁樣

下一句就話其實未去過四川

即係餐飲世界入邊,其實正宗唔代表一定啱口味,始終每個地方嘅人有自己嘅飲食習慣,有啲餐廳會選擇堅持正宗,有啲餐廳會選擇調整味道迎合當地人口味,就算同一樣嘢唔同方向一樣都可以係good quality同好食

其實我睇段片聽到佢話材料係四川空運過嚟以為佢下一句會講少少川菜嘅特點,可能係烹飪手法,可能係川菜嘅別名,可能係一啲出名嘅餸嘅要求應該做到咩效果,常用嘅辣椒同調味料又會係啲乜嘢

冇諗到下一句話未去過四川,心諗咁講嚟做乜嘢
黎黎去去就係全港最好食"燒賣/魚蛋/腸粉/車仔麵/燒味飯/點心/雞脾/菠蘿油/........."
真正垃圾呃飯食
唔係個個睇片都想睇啲好infomative 好識野既片既
有啲人想輕輕鬆鬆睇下人食野 平民level去介紹下啲餐廳既者
百貨應百客 唔岩睇咪睇第2個 特登拎黎講都嘥氣
打手?直線讚佢?
我收翻我嘅嘴賤
多一個黃channel就係一個 加油
佢哋比咗好多錢做廣告?無啦啦推薦左比我囉
突然好多人出post講就入去睇睇。覺得一般kol,個女化妝後都正常樣,但條仔真係弱智樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞