點既五官先可以叫靚仔/女?

488 回覆
274 Like 37 Dislike
有啲人見人讚某男/女靚,(公認靚嗰啲)
就會留言,話人邊忽邊忽差
真係咩心態???
老實講,啲人覺靚就靚,唔會因為你咁講,就唔覺
可能你真係唔識
或者咁講
你打吹火嘴 會有更清楚既樣俾你睇
王祖賢
好似同天氣有關 鼻唔高都係同一原因
阿爸有講過,真係好靚仔
識唔識尊龍
但係對眼太柒都唔得 會有賊眉賊眼呢個四字詞去形容人嘅外表 明顯其實眉眼都緊要
結論:生得靚 要天時地利人和
我識 上面話古天樂係亞洲最靚我已經第一個反應係 你唔撚知邊個尊龍?
從相學睇而已
香港好多人晚年都仲好辛苦
外國地方好多人晚年都好安好
所以你見到外國啲下巴係靚到有條直紋添
女既話有笑眼好索
Exo嗰陣好靚仔喎
係返左大陸即刻柒哂姐
同樓主相反
成日聽人講眼最重要
但眼可以靠化妝
反而鼻型生得精緻係會大大提高臉部立體感
而且係化妝點打陰影都做唔到個效果
唔係話睇相係唔適合用於白人
鼻先最重要,扁鼻闊鼻豬膽鼻奀鼻插蘇鼻,呢啲化妝都搞唔掂,直接影響成個觀感。眼其實好易搞,眼神唔鬼鼠閃縮就得。
原來佢年輕咁靚仔
突嘴關唔關箍牙事
可以咁講 因為民族性問題
但單論下巴 外國普通都係下巴靚同兜 咁外國人又的確可能基於政府對市民/老人家既保障變相佢哋晚年普遍都唔會活得差
可以話唔遇合 因為就算相學佢都係以華人/甚至中原土地既人個樣黎做純計 咁按理其實可以話唔適合 你咪當作參考
但有啲說法例如唔記得係咪腰短腳長係東方人黎講係唔好既
咁但係人地外國人成個民族性普遍都係咁樣 你又唔能夠話人地咁樣唔好
唉呢啲野 參考下咪算 反正信又好唔信又好 唔好太過影響到自己做人既態度最緊要
鼻高係可以令成個輪廓出啲
但呢啲鼻咁極端 當你鼻高隻眼似李榮浩都死火
化妝都搞唔掂
我諗大部份人傾偈都會望人對眼先
好少話望個鼻 唔係靈魂之窗呢個朵點黎
個陣唔靚仔點做男一
何傲兒其實都有少少下巴後縮
不過好彩有其他地方搭救
少少正面睇唔覺既
老實講其實唔係嚴重defect,所以嘢都真係可以靠其他嘢搭救,唔明點解啲人講到某樣嘢衰咗就要去整容咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞