港大研究: 科興抗體水平…

315 回覆
904 Like 6 Dislike
低到驗唔到啊

【明報專訊】新型冠狀病毒疫苗接種計劃已開始114日, 全港逾191萬人已打第一針,佔人口28.2%,當中近108萬人打BioNTech(復必泰)疫苗,近84萬人打科興疫苗。港大研究發現,接種復必泰疫苗,體內的抗體水平遠高於接種科興疫苗者,打科興疫苗者或需打加強劑,且若為已打針的入境者驗抗體,打科興者或因抗體水平低而驗不到。港大內科學系傳染病科主任孔繁毅表示,暫不建議打科興疫苗者再打復必泰作加強劑,又認為現有疫苗應優先給未打針者。

https://m.mingpao.com/pns/%e6%b8%af%e8%81%9e/article/20210620/s00002/1624126944835/%e6%b8%af%e5%a4%a7%e7%a0%94%e7%a9%b6-%e6%89%93%e5%be%a9%e5%bf%85%e6%b3%b0%e6%8a%97%e9%ab%94%e9%81%a0%e9%ab%98%e6%96%bc%e7%a7%91%e8%88%88-%e6%8c%87%e6%89%93%e7%a7%91%e8%88%88%e8%80%85%e6%88%96%e9%9c%80%e6%89%93%e5%8a%a0%e5%bc%b7%e5%8a%91-%e5%b0%88%e5%ae%b6-%e6%9a%ab%e4%b8%8d%e5%bb%ba%e8%ad%b0%e6%8e%a5%e6%89%93%e5%be%a9%e5%bf%85%e6%b3%b0
低到驗唔到,同冇打冇咩分別

on9先打科興 貪果副作用低啲但冇效 都on99
恐煩偽條垃圾唔死都冇用
尋日行街聽到店員討論疫苗
個個聽到科興要打3針都耍手擰頭
加你老母強咩
冇用就係冇用
中国又贏
唔知淋賤穴娥有冇抗體呢
港大等比人告分裂國家
仆街淋病打bnt
研究埋打科興既人智商
可能都係低到睇唔到
標題: 復必泰抗體遠高於科興 不建議打復必泰
內文: 暫時不建議打科興疫苗者再打復必泰作加強劑
支那嘢講就天下無敵
洩漏國家機密!
4hing係0
輝瑞係3000-10000

4hing=placebo
比支那spin走左
疫苗唔focus喺有無效
而係講有無side effect
想無side effect就唔好打
想請救咁多位連登仔點睇下面四位博士都打疫苗
https://www.youtube.com/watch?v=w6kFnQG1GAo
立法強制打科興唔準除口罩啦

請保持隊形
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞