真.NMB48討論區22︰請支持久代チームBII!

1001 回覆
7 Like 3 Dislike

每個mb講少少、每件大事講幾句嘅紀錄片有咩好睇?
紀錄片應該要有取材、角度
如果唔係同新聞報導有咩分別?
呢套紀錄片最好睇嘅就係佢搵山本彩嚟同沖田彩華比,夠晒殘酷同揪心
大家起步一樣,但一個天、一個地
一個係到煩惱點樣令其他成員實現夢想、一個仲係到煩惱入選拔
而係導演呢個主題下,迷路無戲份係正常

其實如果係拍彩vs 迷路,起步一個ace設定 一個隊長設定

最後都係一個天一個地,都會好好睇

迷路應該比沖田彩華更加不甘心吧

得罪講句,搵難波兩個top嚟比較仲悶,淨係紀錄難波最威風嗰面?
又只係得飯會睇得開心,更加會得罪迷路飯
而且你嗰句"最後都係一個天一個地"更更加得罪其他mb嘅飯
如果迷路都地,其他mb算咩?

如果拍事實唔會得罪迷路飯掛,反而依家咁拍樓上已經有迷路飯唔高興。再加上幫迷路賣下苦情可能好似沖田彩華咁變最後得益者都唔定

一個天一個地我係用返你果段,其實呢個係雙對慨念,係姚明面前你有六尺都係矮仔,但同獎門人比你係高佬,兩位都講緊同紅白第一既山本彩比較,如果你形容沖田彩華係地無得罪其他mb 既飯,用係迷路身上應該都差不多。如果果句你唔高興既我sorry.

嘩,如果將事實拍晒出嚟再同山本彩做比較
我估迷路飯暴動都似
何況迷路彩有一個天一個地得咁緊要咩?

"呢套紀錄片最好睇嘅就係佢搵山本彩嚟同沖田彩華比,夠晒殘酷同揪心"

我以上講既野係基於你咁題出,我先FF 講下,當然私心我係覺得迷路片内太少出埸

只想講下要殘酷其實講迷路彩都可以好残酷,正如你話會暴動

一個天一個地我解釋左只係copy你同一句說話,亦say 左sorry, 係個雙對概念上糾纏只會浪費大家時間

你似乎心情不太好,我都係消失做返cdrom以免影響你端午節既心情。

嗱,首先唔好屈小弟心情唔好
嚟緊去2shot,心情非常之咁好,而且我儘量客觀

其次,Insuna講出我想講嘅重點
你覺得搵一對一時瑜亮嘅難波雙雄做比較會深刻/強烈/有深度d
定搵一對同時起步嘅一期生,但發展南轅北轍嘅嚟比較好強烈d?

三,肥秋專登搵呢位導演嚟,就係想拍一套同本家唔同嘅紀錄片,而佢非常成功咁透過彩apon嚟刻畫出偶像事業最現實殘酷嘅一面,我相信搵迷路彩做主題唔會有呢個效果

四,比較迷路彩仲有咩意義?將兩個咁高咁大嘅成員做比較,只會傷害到大家,尤其你話想比較得好殘酷,咁即係想逼死其中一邊啫

五,大家討論下啫,唔好消失,即刻完topic都得

我只係討厭營運以前聲大大話W ace
同事實不符咁姐
作為迷路粉睇呢套戲係唔會高興架啦orz
生寫冇畫伯呀

去換下啦, 應該唔難啊画伯

NMB有邊個

みおん
ジョーちゃん
ゆきつん
さえぴぃ
うーか
みぃーき
生寫冇畫伯呀

NMB有邊個

みおん
ジョーちゃん
ゆきつん
さえぴぃ
うーか
みぃーき

有無uka圖睇下,很想要
生寫冇畫伯呀

NMB有邊個

みおん
ジョーちゃん
ゆきつん
さえぴぃ
うーか
みぃーき

有冇楓妹
有冇楓妹

Sorry我抽唔到
一陣仲有幾隻碟會到睇下有冇啦

有冇楓妹

Sorry我抽唔到
一陣仲有幾隻碟會到睇下有冇啦

咁又唔洗sor 都係問下

其實佢真係好q

其實佢真係好q

其實佢真係好q

駁唔到
生寫冇畫伯呀

NMB有邊個

みおん
ジョーちゃん
ゆきつん
さえぴぃ
うーか
みぃーき

THX!原來係用poster整

拍完BURKA到BLT

拍完BURKA到BLT

原圖

拍完BURKA到BLT

原圖

我瑠

拍完BURKA到BLT

原圖

我瑠

濕晒啲頭髮同個膊頭

拍完BURKA到BLT

上套襪頭帶太爆, 呢張冇咩野已經

拍完BURKA到BLT

冇影到下身呀清

有埋退會方法

有埋退會方法

係咪要有日本手提先做到

有埋退會方法

呢d 1票324羊真係好抵玩

原來呢張都係BURKA

原來呢張都係BURKA

夢莉條褲

拍完BURKA到BLT

冇影到下身呀清

no 啦, 襪頭帶係我叫果套既名姐
淨計上身都好睇過呢件好多, 我對呢種就咁打橫一塊既冇咩好感

有埋退會方法

係咪要有日本手提先做到

冇錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞