UBER司機 你問我答

137 回覆
3 Like 6 Dislike
全職嚟講, 係
仲有, 的士可以周街抆毛, 而且多apps 接單, uber 只能靠系統派單, 唔響機真係跪咗喺度
我part time 揸當幫補下車位同油錢而已
但車租都係一個issue

的士幫人供車,做Uber供返俾自己
師兄知唔知接左客 知道地點之後 有冇得取消單
或者請個客取消得唔得
接左次山頂 啲路真心唔識行 行錯哂 車仔細又冇力
你意思係接咗單, 知道上客地點, 但個客未上車?

可以cut, 不過玩多幾次你會收warning, 同埋會影響取消率.

得閒睇多啲地圖同兜多啲風, 做多啲就熟
D師傅成日接左單後問去邊,唔回佢又唔揸過黎,有次仲等到個app話我唔上車cut左我單+ 扣手續費,要攪返退款
遇到呢D情況可以點攪?
搵客服回水
攪回水就梗,但係佢唔揸過黎係咪都冇得report?
可以report 司機, 佢哋唔可以預先問乘客去邊
清重冇揸uber?
想玩下當識多d路, 可能玩完新人一排就算, 有冇邀請code?
如果淨係做繁忙時間,搵到幾多到
師兄係幾年車 我都揸緊Jetta 做part time Uber lol
正丫 起碼個波箱改咗,我2011 乾式 就泥夏天好驚接接下單壞車
聽講壞波腦可以係冇先兆...
早兩日。。。師兄有冇介紹上門整依啲

我部車都行咗十三萬五...

揸唔揸得郁? 唔得就要call 拖車, 你有冇相熟車房?
睇你第二幅圖, brake 出事, call 拖車穩陣
Brake一個月先check左仲換左power鼓。今日搵師傅篤電腦直頭no result
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞