[thou2/LGBTQ+]點解Sony個marketing可以咁明目張膽咁得罪玩家?

16 回覆
4 Like 0 Dislike

第一集好好地講末世同父女親情上神枱
依加成個store寫到明精選LGBTQ+遊戲
第一個就tlou2
屌你老母sony依加你擺到明將成個ip攞咗黎做LGBT propaganda既工具姐
就算係連登仔都唔係個個都接受到LGBT呢樣既
抵你技術勁咁多都得堆垃圾ip唔夠任狗鬥
唔好睇到自己咁大,人哋個target market 唔係你
1. LGBTQ (五個英文單字的縮寫字)
LGBTQ是五個英文單字的總稱,分別是:女同性戀者(Lesbian)、男同性戀者(Gay)、雙性戀者(Bisexual)與跨性別者(Transgender)、 疑惑者(Question)的英文首字母縮略字。

2. Lesbian 女同性戀者
LGBTQ 裡面的L 是指 Lesbian。Lesbian 是指女同性戀的意思,也就是女性喜歡女性的意思。

3. Gay 男同性戀者
LGBTQ 裡面的的G是指Gay。Gay 是指男同性戀的意思,也就是男性喜歡男性的意思。

4. Bisexual 雙性戀者
LGBTQ 裡面的的B,是指Bisexual 的意思。Bisexual 是指雙性戀,也就是你同時喜歡男生也喜歡女生。

5. Transgender 變性者
LGBTQ 裡面的L是指 Transgender,也就是變性者的意思。是指透過變性手術改變自己的外表,例如男生變女生。

6. Question / Queer 疑問者
LGBTQ 裡面的Q 是指Question / Queer,意思是指對自己的性向感到困惑、不確定的人。

https://tw.englisher.info/2020/06/14/lgbtq/
我就唔信咁撚多gay佬玩ps
Brand image 問題,有時未必個個game 預佢大賣/多人玩,純粹要跟番個潮流,唔係會俾人話outdate
咁真係成隻game都係LGBTQ
講埋畀你聽咪好,唔駛中伏
又唔見佢上年一開始就講到明係LGBTQ+?
你望下美國總統係邊個就知邊邊先係主流啦
連林鄭都唔敢得罪lgbt呀
agger
而家隔左咁耐唔驚劇透 咪攞黎做gimmick
屌 乜撚嘢黎架

數碼暴龍都LGBTQ
鬼佬同台灣人好撚鍾意
咩撚野都LGBTQ+
冇諗過得罪其他對搞基冇興趣嘅人
即係屈你玩搞基GAME
一係唔鍾意咪撚買
有冇諗過TARGET LGBTQ+市場
得罪其他非LGBTQ+市場?
有D GAME都唔係LGBTQ+又拉埋入去
亂屈人玩搞基GAME
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞