音樂才子eagle出左新mv 有無人支持佢?

95 回覆
20 Like 30 Dislike
(唱到出晒汗)陳天翱首次Busking瞪開眼同Fans交流

《全民造星II》陳天翱(Eagle)曾為谷婭溦《安守本份》及許廷鏗《Negative》作曲,今年宣布以獨立歌手身份出道,最近為推出的第二首主打歌《Our Last Day》宣傳,到旺角街頭Busking,吸引大批粉絲圍觀。

首次以歌手身份落區Busking的Eagle說:「最深刻天氣酷熱,唱到手都出晒汗,冇諗過咁熱的天氣下,fans都嚟支持,好開心有呢班fans,過程中我有啲緊張,但都嘗試多咗瞪開眼唱歌,以前我會闔埋眼,沉醉自己世界,唔敢望大家,今次瞪開眼望住大家多啲交流,見到大家都enjoy,自己都開心嘅。」

Eagle計劃今年至少推出4首新歌,目標年底出版首張個人專輯,但除了音樂外,他坦言對其他事情都沒經驗,故事前諮詢過不少人意見,當中包括許廷鏗。Eagle說:「我問許廷鏗點樣做適合自己嘅音樂,佢話做音樂係可以表達自己、感染到人哋,佢嘅意見啟發到我去做音樂。」作為獨立歌手,Eagle訂下目標希望可以像王力宏般成功。

星島新聞連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1608895

#全民造星II #陳天翱 #OurLastDay
造星二好多係咁
揾餐飯食姐
唔係無野撈 我意見係
上完tvb都係無人識
依樣就非常同意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞