Uber收費問題

17 回覆
1 Like 0 Dislike
話說今日用Uber call咗的士 跟著我喺個app到見到佢已經到咗 但喺現場我又見唔到有 咁我就打電話比個司機 點知冇人聽 跟著之後Uber就話我因為取消行程所以收我$20 但我冇取消過 係佢唔喺到 打電話又冇人聽
所以想問下各位我應該點攞返個$20
搵CS會退返比你
App顯示個車牌,未必同架車相同
個的士狗可以呢埋等幾分鐘, 見你唔到佢可以取消
然後食埋你20蚊

UBER 唔好CALL 的士, 佢地本質好憎UBER, 有機會玩野
CALL 得UBER 搵返正常私家車好過
9成9 因為宜家call uber taxi直接減$100
貪平就食屎咁解lor
用得uber app點會叫返的士咁撚on9
無論馬路定搭車, 最閪一定係dc9
唔係臨急截車都唔會考慮 dc9
架車又臭
找錢例牌找少
叫佢開尾箱態度又西
落車又趕你快撚d

call van都唔會call dc9
仲未計近又嫌近,
山卡啦又嫌出唔返黎
落海又要截左先知過唔過
收工又唔停牌, 係都要問一問睇下順唔順路比錢送佢返屋企, 唔順又走人又唔停牌
真咩 我打比佢都唔聽
的士係,佢地租車未必租返同一架
uber規矩係要入哂你會揸嘅車嘅車牌,負責任嘅車行係會幫你搞留車,但係有時臨時比唔返架車你就侷住要用第二架車

我自己就會主動將個車牌text比個客
其實佢到左, 但有人截車, 去得比你遠, 佢咪走

dc9 無一個係無辜
未拉開始睇唔到目的地架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞