區議員七月宣誓 《星島》: 料逾170人被DQ

61 回覆
5 Like 92 Dislike
支共 港共輸打贏要 已經和當年國民黨 軍閥一撚樣無恥究竟 支共未日 幾時到呢 區議員係香港唯一有民意基礎既野選出來支共又不承認 出橫手 支共呢種野蠻霸凌行為其實同山賊土匪冇分別 支共點先放過香港
以後香港所有選舉多票既全部DQ
唔會DQ咁多 要做政治交易 因為要反對派去玩立法會選舉同錢問題
呢度叫人去送頭聚人活動先洗版,正經事冇人理
熱狗區議員好危
唔係,都有唔少人真心想改善社區,唔想再有守舊官僚管理
泛民仲好意思去參選

投了又DQ, 以後咪浪費我時間
港共真係港共,果然阿爺至上,家陣擺明最重要嘅就係潛在核危機,宜家仲要研究點樣DQ班議員,難聽啲講句,拿拿林核爆滅左佢算啦,長遠嚟講對地球都係好事,香港人犧牲下都好
其實數據上清帝國軍力當時係亞洲第一
都未必 公民黨要死全家 大黨未必會 有啲素人會走 問題係果啲政府委員會無得撥款 要等改例 十二月交接立會 應該都未必Dq咁多 大把建制團體要吸區會啲錢
杯葛?好多垃圾想入去做忠誠反對派
最on9係你宜家唔辭,
之後宣誓,然後話你違反誓言,
有刑事責任同埋追番薪金
投票都無撚用
呢 d 叫政變,黃營應以政變稱之
而家民政直接同果d乜7委員會開會,直接比錢港共團體,區議會已經廢左架啦,我覺得會DQ晒

立會已經搵班港共做忠誠反對派,泛民入到閘既機會其實好低,777一定係想趕盡殺絕,咁先交到成績出黎連任。
唔辭職等DQ 陣間係咪又追返你2年人工+津貼
唔會 無人會去玩立會 佢咩唔起 泛民點會入唔到閘 出曬口 要民主黨入去 區會都未去直接俾錢 都要行個圖章流程
依家個局 根本無人捉到佢想點 但只可以話有政治交易 應該唔指民主黨有接觸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞