new age撚會唔會成日去照X光?

46 回覆
20 Like 4 Dislike
成日追求高頻高能量
識人沉迷new age搞到傻左
有幻覺, 會同周圍既人講D同現實不乎既野, 但自己講過同做過既野轉頭就唔記得
佢只係揚昇咗去下個維度
同時經歷緊無數條時間線
一時間未習慣啫
會唔會有機會係個因果調返轉?
唔係成日話trip㗎咩?
睇錯咗new half
我出返去先
唔會啦, 睇住佢由正正常常可以溝通, 變到完全溝通唔到
咁你知唔知佢有冇食LSD ?
睇錯neway
人妖
係咪照多啲就可以進入五維空間成為真正宇宙能量閪?
唔知, 但我估冇
其實香港有啲new age神棍係邪教式運作
開班教埋啲儀式
要人每日routine做好多嘢
日日聽住佢啲錄音打坐呀,
沖涼嗰陣時畫咩能量符號(等你唔好沖沖下涼叮一聲發現自己比人呃)
你對佢有質疑,師傅即刻覆msg重新洗腦
總之將呢啲宇宙理論完全融入生活
你返工有糧岀唔係因為返工,係因為能量
有病千祈唔好睇醫生,最緊要揾師傅幫你調頻

有朋友中咗,完全冇晒獨立思考
咩事都一係能量一係前世(呢個真係更加r爆頭)
人哋想勸佢救佢
佢就話返人地轉頭話無緣份先會話係騙局
呢啲嘢真係害人不淺
稍為低落/唔清醒就會被控制
仲要被離間同親友關係

有冇ching一齊去狙擊神棍
朋友去嗰度叫聚澤居
開口埋口都Depp師傅講Depp師傅話
啲嘢仲要前言不對後語
洗腦洗到勁離譜 用左好多好多錢落去養住條神棍

利申 唔係唔信,覺得new age可以無聊睇下,但唔係用嚟洗腦賺錢

見你都好着緊呢個朋友
我覺得佢呢啲叫靈性上癮,冇左自己而盲目信
近年越來越多呢類型嘅人,觀察到大部分人因為現實生活既不如意冇信心等等,而將注意力放係靈性世界,從中得到一啲寄託、神通異能等有成就感/心實在

結果一大堆人比人呃、令到自己人唔似人鬼唔似鬼,甚至低估左靈性世界既危險性出事

修行本應係好事,將自己唔完美既地方修正而行,修性養性,但而家好多人將呢樣野同左金錢、慾望、神通掛鉤,就同左大道背道而馳

利申:出過事,而家好番,跟左個好師父學左做人🙏🏼
睇住一個人沉落去好難受
何況係朋友
做神棍做到有地舖
憑呢點就知食水幾深
點樣可以引導佢走返岀嚟
而家越講佢只會越憎我
更加信個19師傅
你介唔介意Tg 我 ? 詳講

https://t.me/moonisahh
班New Age 友成日去出海

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞