油卡/入油折扣討論區14[窮撚/新手專區]屌你老母幾時有得用$5000消費卷入油

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
抽獎果1500分幾耐先會入?我check account 果次交易係0分
CS話:今個月登記嘅下個月尾入帳
Shell真係好Q耐
但我4月同5月頭抽獎嘅分無喇喇11/5入咗,所以其實都係撞手神
lm
岩岩行完西隧
加德士油卷已經派哂了
之前都試過,勁sad
咁我月尾再check
佢未入帳就咪鬼整個0分係度fake 人啦
佢一時時,我5月尾入油抽到2張4000分,5月35日入咗帳
留個名先
啱啱經過中石油減$3.80
支石化就咁walk in減5蚊真係好難忍得住
樓主pin返 共享單機巴打上個post share過既post

油卡/入油折扣討論區13[窮撚/新手專區]油魔冇一個是無辜的
https://lih.kg/tqedvrX

星期六用灰卡 再儲夠4000分換$150v-power
每L油折實=1/(1/(20.63-3)+1.25*3/4000*150/20.63)
=$15.74
即係減$4.89
同caltex減2.8嘅能源卡搭400送60油券嘅$4.95減幅接近
shell嘅好處係
1) 唔使入夠400 細油缸都唔會蝕畀佢
2) 可以自由揀支付方式 嚟緊5000蚊消費券可以用到
3) shell用信用卡係消費 caltex月結用信用卡找係繳費(積分較少甚至冇)
而caltex嘅好處係
a) 入普通油(折實$14.47)都抵 shell入普通油冇3倍分每L仲貴過v-power
b) 日日減幅一樣 唔使好似shell咁等星期六入 又唔使等shell處理兌積分
c) 可以大幅延後畀錢 6月入油 7月用信用卡找月結 8月先真係用錢找卡數

FYI shell你油缸夠大嘅話都係用油券抵
冇黃special嘅話用普通黃卡搭400送70油券(SHK有得用800分換8張)
都係儲4000分換$150v-power
每L油折實=400/[400/(20.63-0.9)+70/20.63+400*1.25*3/4000*150/20.63]
=$15.16
即係減$5.47

有shell special 黃-2.7再搭400送70油券 就變咗
400/[400/(20.63-2.7)+70/20.63+400*1.25*3/4000*150/20.63]
=$14.07 (仲平過caltex普通)
即係減6.56
呢張卡以前有開先會有 問過agent已經截咗冇得申請
成幾張係手 次次去油站都唔記得叫佢入
支石化xplus減$5.4
拎唔到
上fb見到大埔加德士有今期大法卷
有冇巴打fc左有得拎
支石化個貴油感覺上好過esso同加得快貴油
公司油卡加德士-$5.8x係咪算多? 定其實差唔多?
會唔會再派
有d 串wo ching
貴油先減5.4 ? 平油好似冇咁多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞