痴撚線公司 咁嘅裝修都諗得出

431 回覆
1131 Like 17 Dislike
呢間美孚新村700呎樓,仲賤過樓主果個
果部仲要係若要生活好
睇會個樣知閪

想起purple 姐姐
睇佢個樣知閪
屌你老母冇人性
好似我喺隔離揸私家車嘅 post都講, 香港根本請工人渣私家車, 應該嚴格控制 , 基本上禁止 。

絕大部分啲市民根本唔應該容許 請工人 揸私家車 。呢啲係極之奢華嘅消費方式, 香港大部分嘅人完全應該自己應付家庭生活, 用公共交通 滿足交通嘅需要。

依家 相當一部分喺寫字樓返工嘅人 , 教育水準低下,做嘢能力接近零, 完全係人浮於事,嗰份工就唔應該存在。 只是當年好景 留低嘅虛火。佢哋應該返屋企做家務。

呢啲家庭嘅收入 再減少完全應該, 只要佢哋學識唔儲錢買勞, 唔去五星酒店staycation,生活完全冇問題。

難聽啲講, 你幾時見過 邊個國家 ,社會中下層嘅人, 冇讀書,打份牛工, 但係個個戴金勞,年年去日本旅行, 屋企仲有工人, 仲要 喺公共交通高度發達嘅市中心,死都揸架私家車! 搞到市區個個週末幾十萬賓妹坐喺地下 ,日日所有公路塞爆 ,瘋狂消耗社會資源,滿足完全唔應該滿足嘅願望。
焗L死
痴線
你係都加個對流風位俾人喇
條走廊見到都唔撚開胃
公屋租金+請工人加埋仲平過私樓租金
痴撚線,部洗衣機咁樣放上頂,壞左搵人黎整又麻煩,換個部又麻煩,180尺學人要4房又要兩部洗衣機,懶係潔癖咁要同工人分開洗衣機,好心啦,最撚頂癮係仲要用惠而浦。
好心180尺就咪撚要求咁多啦,戶主都幾肯定係正宗又要馬兒好又要馬兒不吃草既人黎
舊式公屋點會無位俾工人訓
呢間唔係舊式.....

呢間係1房3-4人單位黎,
老老實實按租戶人數都唔夠位住,仲間多間房出黎俾工人係好難

如果佢可以闊小小+冷氣會好好多
依家就真係太閪了
依間係唔夠 但舊式一定夠
咪撚就係 起碼都同小朋友或者老人家訓碌架床
頂多工人訓上格囉 痴撚線勁唔人道
請家傭門檻太低
呢樣野根本唔應該連低下階層都要擁有
同埋住公屋啲人平時無乜機會高人一等,估計響屋企有個工人使,對人都唔慌好
老實講得果300呎有幾難打理啫,佢成家每人做啲家務都得啦
有好多時都係戶主要求
點解我同你po一樣cm你正皮係正數我係負到貼地
個屋主正pk
屌 跳住黎睇
心諗條片邊到有影工人房
再睇多次
屌原來個個櫃咁既野係房黎
我以為儲物櫃黎痴撚線
cls….
黐撚線
個屋主一定係想日日食飯加料
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞