一人一個揸車時既恐懼感覺

446 回覆
656 Like 19 Dislike
同埋CAM車同紅車有撚兩秒距離咩,自己數下兩秒紅車同CAM差幾遠先啦
早兩日落大雨 連行車線都睇唔撚到 反哂光
高速公路啲行車線分界有反光路釘還好
入到市區 啲兩線開三線嘅位 好難估 真係唯有跟前車
如果係上高速匯合位尾 又冇路肩嘅話仲恐怖
扭左炒壆 扭右炒車 又可能因為本身你想加速cut出去而收唔切
沙田坳道?
高速公路同保持距離有咩關係,如果你覺得幾多秒距離都避唔到咪行慢啲同改進下手車先囉
佢竟然係左邊過
100入90度彎個尾轆飛起咗就反嗰下先爽
你睇屯公好多都係快線碰碰車
前面一架車收得切後面跟得貼就撞曬落去
26最驚係頭盔入面有蟲/有曱甴
呢班垃圾車手
阻咗香港人生命入面幾多時間
揸公司車行干諾道中 啱啱上咗橋去緊西營盤
一開水潑就甩咗喺大銀幕底嗰條坑度
開又刮花玻璃 唔開又睇唔到前面
咁都好驚
即刻地板油爬番佢頭啦
按錯油門當左剎車
前幾日行吐露港就係咁
乜都睇唔到 淨係睇到啲尾燈同頭燈
即轉慢線行50-60
夜晚諗住上飛鵝山,第一次揸果條路,完全冇燈,有一邊係山捱,前面冇車俾我跟,最後都係淆底調頭
1.係高速公路,大雨到雨撥較到最快都係乜都睇唔到,打死火燈之後只係夠膽開20/Km。
2. 山泥傾瀉,路面浸哂泥水沙石,對面線有大車經過,剷起晒啲泥水,一嘢好似瀑布咁冚過嚟我塊擋風玻璃,啲泥係撥都撥唔開,幾秒後先睇到野。
3.高速公路塞車,前面啲車停車唔打死火燈,條路轉彎位我又睇唔到前面路況,開頭覺得同前車距離近左啲,我由100/km開始收油,點知愈來愈近,我開始大力啲踩剎車,一路望住100,80,60,40,20,10,我用盡成身力踩剎車,一路大叫屌你老母!最後差啲撞落去,個距離我諗真係得幾張A4紙,我停喺佢後面已經完全睇唔到佢個車牌,之後先知原來全部車停晒喺度,呢次真係揸車陰影。
4.之後成日發惡夢剎車失靈,踩極架車都係咁去
睇得多支那治癒gif
見到裝搭棚竹或者大型物件嘅貨車就驚佢跌落黎
次次都係拿拿臨爬頭或者收慢算
仲要爆炸俾串燒
落雪冼軚
停撚到咩,高速呀大佬
龍翔道落雹(初時以為只係暴乳)
其實係咪係香港渣得多,個撚個都鐘意推鳩人
唔知行緊80k嘅2秒距離有幾遠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞