有冇人下年去加拿大讀humber college?

226 回覆
4 Like 13 Dislike
報咗咩呀?似乎ece 同IT 嘢比較受歡迎
不過反而想知ON其他college得唔得?我睇過durham / st clair / algonquin
有興趣
想讀electrical
不過 hea 科通常冇咁易搵工
要考慮埋畢咗業搵咩工
攞永居只綑綁畢業 話之咩科
同埋永居到手再讀都冇問題 d名校又平
最好就係攞到永居先算 住多年幾 攞到passport
係dli list 出到pgwp 就冇問題
係冇咁出名 同埋偏d 姐
有無人有聽過lambton
Google Map 睇落有啲偏遠?
遠d咪平d
果然係 location location location
i mean living cost
我睇緊sait同nait Alberta
報左名既巴絲

你地用咩成績報?
你識c++ java web services可以入嚟屈分,唔好學我咩都唔識入嚟捱。不過當然可以問我其他嘢,呢度學費係好貴。
我揀college純粹睇地點,但係講真安省嘅話,多市圍內幾間都係比較hit。如果programming嘅話其實間間都差唔多,視乎你係咪介意有冇networking同埋學咩嘢,學咩次序。你要去Sault St Marie嘅話咁咪讀Confederation,冇話一定要嚟TO市。大把diploma都係一年以上,負擔到咪得。
我親耳聽過有人去Georgian,去Fanshawe,安省呢度個個都識呢啲地方(Barrie, London),冇去過都聽過。
安省都好多大學㗎,只係你未必聽過,嚟得就唔需要在乎係咪知名。今期只有讀Laurentian先至需要擔心下,因為資金出問題,但係都唔係成間摺埋。你聽到有人讀Trent、Guelph絕對唔代表係野雞,冇呢回事。不過私校business college之類嘅嘢,我就真係唔知口碑,而且一定貴。如果你唔會專登入programming(私校)讀,都冇需要理commercial嘅校。
有post-secondary或以上都仲要DSE成績
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞