岩岩搞完 BNO急證 你問我答

76 回覆
4 Like 0 Dislike
雖然唔係識答好多野,盡量答 留芳百世

小弟Case:

2002年5月 issued
2007年6月 expired (9年11個月)

險過剃頭,但照有 emergency travel document (ETD)

只需要比 $1050

唔使視為 成人BNO首次登記 / 再renew

但一定renew

有咩問題 歡迎提問 盡量答大家
我細個有bno 想問係咪可以隨時續? 有係咪唔洗申請visa? 想去exchange
你零二年先有第一本
bno 唔知擺左去邊。 有冇得續

睇doc 啦屌
我想問有出世紙正本
而97前冇申請bno
是不是一定有得申請?

睇doc 啦屌

記錯係BNO post

有,不過麻煩啲,最好揾返出來。真係揾唔到就去警署報失,之後申請時寄埋張警署報失紙過去,張application form同兩張相要有countersign。
我幫個大頭蝦朋友countersign過,佢又係唔見咗半BNO,最後成功renew返。
有撚用咩BNO
BNO 綜合post 常見問題
https://lihkg.com/thread/233060
我想問有出世紙正本
而97前冇申請bno
是不是一定有得申請?

一定無得申請

Thx
我想問有出世紙正本
而97前冇申請bno
是不是一定有得申請?

一定無
我想問有出世紙正本
而97前冇申請bno
是不是一定有得申請?

一定無得申請

咁又未必唔得嘅,不過個做法係當新申請,比renew麻煩好多。
有撚用咩BNO

火車頭無即日快證
我想問有出世紙正本
97前冇申請bno
是不是一定有得申請?

一定無得申請

咁又未必唔得嘅,不過個做法係當新申請,比renew麻煩好多。

....

申請完都冇撚用,只不過多本野傍下身冇壞
我細個有bno 想問係咪可以隨時續? 有係咪唔洗申請visa? 想去exchange

去邊exchange?
你零二年先有第一本

97攞過次
02第1次續
有撚用咩BNO

火車頭無即日快證

無錯,贏成條街
你零二年先有第一本

97攞過次
02第1次續

o i see, 以為你搵到計,係九七後申請添
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞