已經到撚左英國很撚耐了[45]#wail#pig

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
【🚨緊急通知,請廣傳:612倫敦集會起始地點改為Marble Arch🇬🇧 】

因應倫敦警方突發通知有歐國杯活動,集會地點現改為 Marble Arch (而非較早前公佈嘅Potters Fields Park)。為免手足摸門釘,希望各位幫手廣傳倫敦集會最新安排。

▍喺黎緊嘅612,攬炒團隊同跨光譜、跨黨派同路人合作舉辦倫敦集會兼遊行。

我地依場位於 Marble Arch嘅倫敦集會罕有地同時邀請到英國跨黨派議員親身出席。

(1) 保守黨前黨魁 Sir Iain Duncan Smith MP、(2) 工黨影子亞太事務大臣 Stephen Kinnock MP同 (3) 自民黨財政事務發言人 Christine Jardine MP會為集會揭開序幕同發言。

及後,我地會由 Marble Arch 遊行至Trafalgar Square,並有第二輪嘉賓發言。

除咗我個人會作為主辦者發言,當日發言嘉賓包括流亡前線手足屠龍及BlackBloc、羅冠聰、鄭文傑、NOW!創辦人Colombe Cahen-Salvador、Hong Kong Watch 總裁Benedict Rogers、保守黨人權事務委員會成員Luke de Pulford 等。

▍而且,2021年適逢香港反送中2週年、開埠180週年及香港保衛戰80週年,因此集會開始前 (12:00-12:30)會有迷你展覽,回顧依三重意義與歷史。

我地亦鼓勵大家自製紙牌,寫上中英標語(如Free Hong Kong)或自備旗幟,壯大聲勢。

▍此外,截至6月10號,全球49個城市、20個國家確定聯合發起紀念612嘅活動。係史上最多地方聯手舉辦香港主題活動嘅一次。

香港人不知不覺間,再次創造緊歷史。

英國方面,有大約10個城市同日舉行聲援香港活動,接觸當地群眾、傳媒等。

各地活動資訊 (持續更新):
https://bit.ly/355z4Xx

▍ 612,如水再聚。

#HKBeWater2021

—— 攬炒團隊、攬炒巴字

————————————
🔥正牌攬炒Channel
t.me/StirFryChannel

↘️每月訂閱或單次支持光復志業
https://ko-fi.com/finnlau_cd

註:我地同另一場位於Leicester Square,較則重藝術嘅港人集會喺時間、地點上有所協調。
放心,三日就冇事
Pro唔同的,不過都要夾耳型
我就好彩拎嚟跑步都ok
雞胸波菜師 炒得好靚
咩係大牛耳
大波波
有諗過pro,因為我耳仔剩係啱入耳式
但想試吓其他產品
我差HomePod 同pencil就齊晒apple產品
即係咩呀
多謝
很撚好味
真係可以冬眠
樓豬又唔見左
又去幽會
Pro咪入耳
點炒的想抄下功課
大耳牛
咁計爭個炭爐添
甜豉油(有糖) 薑蔥蒜頭 八角同臭茜

當飯係鍋成型 後沿著邊再加麻油

你識唔識架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞