ios有冇自動開熄wifi功能?

48 回覆
0 Like 4 Dislike

啱啱用iphone?出街就熄左去,有需要先連

我係你就唔衝出黎柒啦

自動

自己手動=自動

我反而係覺得佢講緊 熄wifi只係㩒個掣都懶?

唔係懶 係唔記得
我成日叫SIRI幫我開關4G同開關WIFI
我想問有無得自動變慳電mode 例如每當部機一低過30%電就變慳電咁 次次叉完電都要手動開返慳電mode真係好煩
我想問有無得自動變慳電mode 例如每當部機一低過30%電就變慳電咁 次次叉完電都要手動開返慳電mode真係好煩

SIRI

之前用s7+
佢直頭有得set route 去到邊頭會做d 咩
個時set 左返到office building 附近500m 就自動mute 哂聲同著wifi, 走就開返聲同熄wifi
仲方便過用nfc tag 轉profile
真係好撚方便🤘🏿
Ios 都有就好
我部 iPad 一熄芒就斷 WiFi
請問可以點樣長著 無慳電模式
想問下可唔可以熄左得20% 10%電個通知
成日打打下機就彈出黎
係底下拉上黎再開/熄,兩下動作
懶到咁都要自動?
多撚如禁個制都懶
Iphone有需要熄wifi咩

有時去到啲有 wifi 嘅地方成日彈舊野出黎叫你連 wifi 好煩
重有時幫我自動連去商場啲wifi

有時去到啲有 wifi 嘅地方成日彈舊野出黎叫你連 wifi 好煩
重有時幫我自動連去商場啲wifi

關左佢
我反而想知 點熄左csl個 垃圾wifi 成日自動連

X2
阻撚住地球轉,尤其塔車
反而想知 收緊wifi 個4G洗唔洗熄?
會唔會慳電d?
要入setting off好煩

想知有冇得咁set
例如屋企有wifi a同wifi b

出到街得wifi a 正常就會連去wifi a
咁我返到屋企 有冇得set佢自動連去wifi b先???

你講乜鳩呀

咁都唔明

我仲以為係我講到1999
想知有冇得咁set

以前研究過,iPhone 冇得set priority,可能JB先有機會

thanks
想知有冇得咁set

以前研究過,iPhone 冇得set priority,可能JB先有機會

thanks

有類似嘅功能就好,屋企有兩個Wi-Fi,廳一個房一個,如果可以識自己換Wi-Fi就好
想知有冇得咁set

thanks

有類似嘅功能就好,屋企有兩個Wi-Fi,廳一個房一個,如果可以識自己換Wi-Fi就好

我屋企有5g同2.4g,佢好似識自動轉去訊號強嗰個
Siri用廣東話跟本用唔到
多鬼餘,你常開使晒你幾多電啊

之前用s7+
佢直頭有得set route 去到邊頭會做d 咩
個時set 左返到office building 附近500m 就自動mute 哂聲同著wifi, 走就開返聲同熄wifi
仲方便過用nfc tag 轉profile
真係好撚方便🤘🏿
Ios 都有就好

無idog會覺得有用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞