IPHONE有咩功能好少人用但好實用?

478 回覆
25 Like 124 Dislike
safari先得
可唔可以開心 share 下
計數機
On9
係畫面拉落去出search
可以直接計到匯率
例如打USD40就會即刻計到港幣
覺得好好用
但好似無咩人知
仲有日曆 每日轉
真 依家勁多野都叫Siri開,同埋計
我會叫Siri轉
打電話
播apple music個時影video咪會自動停左音樂既
想一路播一路錄可以用photo mode, 長按影相個白色圓圈再向右拖lock 左佢就得

Widget 放日曆
不論男女老幼見到都會問我點整佢出嚟
文件掃描真係好似scan出嚟咁 屋企冇scanner 覺得好實用
一下+之後,長㩒-同power可以reboot
off topic 有冇人知點解決 Mac iTunes/Music同TV app authentication 問題?
sign in極都唔得 (冇打錯密碼,打錯會話打錯)
佢會話You do not have enough access privileges for this operation
上網搵過話set 返 /users/Shared read write 權限
Terminal 打 sudo chmod -R 1777 /users/shared 都搞唔掂

宜家個Music App係聽唔到itunes store買嘅歌
打電話功能

個個都係whatsapp call黎
Lm
搖一下等於Ctrl + Z 既效果wo
要嚟震春袋打飛機
呢個日曆點整?
Widget 放日曆
Widget 放日曆
盲撚
內置有等我仲dl左個apps添!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞