MicroStrategy發4億美元垃圾債 加碼押注買比特幣

19 回覆
8 Like 0 Dislike
MicroStrategy(美:MSTR)再加碼押注比特幣。企業軟件開發商MicroStrategy表示將通過發債籌集4億美元,以購買更多比特幣。報道引述消息指,MicroStrategy正與投資者磋商以6.25%至6.5%的垃圾債收益率發債,為史上第一次發行垃圾債用於購買比特幣。
比特幣一度受消息帶動而向上,惟最新下挫。根據coindesk平台,截至早上8時10分,比特幣報33854美元,24小時跌近5%。另外,以太幣報2604美元,跌3.5%;狗狗幣報0.334927美元,跌近9%。
去年,MicroStrategy已發售了價值逾16億美元的可轉債來購買比特幣。
點解我要借錢比你買btc
呢間公司真係痴線
睇錯Morgan Stanley
點解係你借 你有本事借咩
條友哄得掂 CFO 同董事會先好野
喂借d錢黎比我買bitcoin先
我賺到錢比番少少同d息你
MSTR,係到嗎?
唔同 btc升跌理論上唔關你事 你只係借俾間公司收息 當然大跌就要驚還唔還到錢
買未來貨幣wo 幣膠最 buy 好值得買呀
我自己買唔得 錢又俾你賺
如果呢間公司個重點係買幣

買你=買幣

睇好 買btc etf好過
橋就我出 閪就你屌
睇好BTC既, 我自己直接買BTC唔好?
你得6%息, BTC升6%有幾難?
BTC跌左既你輸到破產無錢比返我, 我自己買BTC 實貨既輸極我都仲HOLD住D COIN可以等升

買佢既債唯一贏錢既機會係BTC升唔過6%, 但跌又唔會跌到間公司破產, 高手先玩到呀
我都想借幾百萬買發達call
=而家個D價內證
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞