【連登 商業電台 光明頂 討論區(五十一)】

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
bye bye
你肯定上面唔想搞到咁? 上面依家一條友話晒事, 佢之前要戰狼, 下面D細個個戰狼上身, 依家中歐仆晒街就話SELL可愛, 下面就要變可愛. 佢又係神又係鬼呀.
我哋係時代選中了一代

見證住80年代香港經濟起飛

見證住1997年支共解放香港

見證住2019年為一國一制做準備

見證住2047年真正一國一制拆關口

Dismiss

聽晚講南京啦
佢一直都係咁玩 係唔知點解今次唔得
香港人咁多年怨氣一野爆出嚟
同埋佢套嘴臉難頂到
肥佬周痔瘡發
邊個講
你講?
19?
鮑蛇?
我自己講
每一次都係獨立事件嚟
佢以為一路會贏

天星囍帖街,輸嘅都係基層、保育團體、小中下產
佔中就學生、家長,始終未掂到香港政經商權力核心。佔中嗰時美國、歐洲、英國商會政界都係觀望
英美甚至叫你袋住先,有得選特首係ok

但送中法可以動搖到香港每一個階層所有人
有錢佬、外國人、外交官、間諜、外資
隨時可以送中共国無限期關押•不透明審判

所以當時港外政商界都好大反應,其實畀曬signal 叫777唔好,外國政府、議員、商會、香港好多有錢佬都勸佢唔好
但佢自視過高,加啲黑天鵝,咪咁
5月內會鬧雙胞胎嗰時已經聞到有燶味
反過嚟講咁多人唔支持,佢點樣一個人推到,咪即係中央意思law
同意。你可以話始作俑者舉呢個方案俾佢老闆睇完全係佢一個人嘅責任。但冇佢首肯邊個夠膽講可以放上立法會討論?唔好同我講香港有高度自治,普通人都睇到,香港所有大小事務一路都由北京控制住。真正有高度自治情況,只係發生喺港英時代。
仲有香港一路都有報大陸執法人員跨境執法已經唔係乜嘢秘密。做境戲話妹仔叻唔徹又好,有人話頭醒尾又好,仲之就一定唔會係蟶上嘅錯。
未開場但提早入
今晚係同學
試車有一百蚊油券
2022 大師
大師
出擊大師
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞