有冇一對一英文課程推薦

20 回覆
4 Like 1 Dislike
DSE英文得3,返工間唔中都會用到英文,但真係完全冇信心講同埋唔識表達,所以想搵啲一對一嘅英文班讀下進修下
本身搵咗間係個外國女人教,但可能真係自己英文太廢,成日佢解釋完我都一頭霧水咁
amazing talker個啲都考慮過,但公屋仔冇自己房,好難係屋企可以專心上到堂
大小機構都冇所謂,外國人定香港人都可以,budget預$400內一個鐘,有冇巴絲試過啲係真係OK嘅可以推薦下
你都有三其實要上都唔難啦
得閒記下啲常用句子
或者搵個人同你傾下英文計 慢慢學好過係咁背生字
真係似全部機構都係呃政府支助社為主
得返私人
我都想搵到個人陪練英文,咁樣搵一對一都係諗住可以買啲練習時間
大機構啲價太狼死,同埋一比就上萬咁比
好小型/私人個啲我都ok㗎不過face to face,又有提供地方上堂嘅,好似唔多
Tg hugo19111
你應該連基本grammar 都一般般
不如重頭學返好啲grammar先
因為份工好得閒,所以都有用返工時間上網自學緊啲grammar,由頭學返
amazing talker係咪真係咁好?
小弟CE ENG 2 AL UE F
傳統方法我唔得
搵外國人傾計/多d用就最好
其實好睇你英文用黎做咩
日常唔洗真係識咁多字同grammar
因為黎黎去去常用既都係個d
有唔識先到時學
但如果做野要用英文出信之類既正式d既用途
就睇多d 其他信點寫然後跟就得
我之前試過幾堂,我覺得當練oral係幾有用,但要操返好個底就好似冇咩用可能我搵唔啱啲好tutor
因為我返工有時接電話要講英文,feel到好吃力,唔理係講定聽
但毒撚又唔識主動識外國朋友,所以先想搵私補,諗住可以邊講邊有人執我啲英文
btw thanks巴打,咁我睇多啲template學下嘢先可以
睇多d英文content 既野就好好多
YouTube 又好 美劇英劇又好
開住英文字幕聽就好好多
Tg me @akdhueban
我教職場英文
溝鬼妹解決你學習同生理
有d可以申請持續進修基金
我都想學英文,留個telegram用英文吹下水
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞