已婚女醫生與已婚男病人出軌 被控專業失當 庭上自爆廚房做愛 押後至6月27日繼續審理

173 回覆
152 Like 20 Dislike
咁都有得告咁條女係醫生我係咪唔問得佢醫學嘅嘢,問咗唔扑得
呢d野你情我願又真係吹佢唔脹
詹瑞文
你情我願 兩情相悅有乜問題
好心咪撚咁保守啦
愛情不嬲都冇專一同承諾㗎啦
非常支持open relationship
同阿醫生好襯,我宣判無罪釋放
就算係有所謂原因
都係絕對地構成到咩影響
醫術有冇影響?
病人輪候都有既定程序去編㗎喎

其實呢條例有違人性
法律條例 好多時只係死固固嘅rules 嚟
有灰色地帶 唔係條條法律寫明就係啱

假設有個靚仔牙醫 定醫生 想溝自己
例如咁

or

自己又係靚仔 (或者你當你係靚女)
兩情相悅
唔理邊個抄邊個牌
去做愛拍拖同居幾年
睇病正正常啱程序
最後畀人發現有所謂失德 話要告佢喎

老實講 我睇唔到有咩問題
只係睇到有人玩嘢
借法律條文 技術上嘅嘢告人
用感情私人事去做理由太守舊
中學難講啲 但起碼夠秤先 費事告多樣
大學就真係冇咩所謂
肯撚定醫生老公定男人老婆夾埋嚟告佢地兩個

根本又唔係咩殺人放火販毒姦淫擄掠

冇醫療事故 又冇證據利益輸送 都唔做乜鳩
睇返兩位主角個樣你就後悔啦
屈機
呢間幼稚園喺廣州
醫生快點XX我
個女醫生咁似東方昇
呢單案真係離譜
女醫生同男病人 一早認識係朋友關係
行開行埋好平常, 同佢職業無關, 點解會被控專業失德?
因為佢老婆控告就有罪? 醫務委員會成員 平時唔造愛的?
oxford brookes垃圾學校
個女人中間果段英文寫咩9,個意思完全唔係中文個意思
就咁睇只會覺得呢間學校不了
花姐?
個人認為好多所謂倫理/道德規範/社會制約係兩害取其輕,即係冇既影響會比有大。

例如你講果堆野套落亂倫都work 九成,但係亂倫會影響社會長遠發展。

我知個例子唔太應境,但由於我冇深究點解老師醫生唔比溝學生病人,但我相信個原理係差唔多,即係the lesser evil
如果唔係醫院/診所範圍造愛,都有問題?
花姐??
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞