Edan曾比特同MC邊個會爭贏今年新人獎

877 回覆
439 Like 41 Dislike
細個住加拿大,之後返香港,因為中學成績太差,老豆又帶佢返加拿大
原來有錢仔黎
以為佢公屋仔
MC出身自富裕家庭,嬰孩時期已隨父母移民加拿大,但好景不常,爸爸因做錯決定「由富變窮」,他的人生亦從此改寫。MC因家庭環境問題,自幼香港、加拿大兩邊走,讀書不成,經常被父母打罵。因為MC讀書成績差MC爸爸決定帶他到加拿大,當時媽咪不同意。他自責父母因這件事感情破裂而最後離婚,父親情緒崩潰,曾說想死但因為兒子所以不能死。父親為生活在加拿大工作,直至他患癌症才返港。MC稱伯父、姑姐的仔女皆讀書成績好好,父親因此不敢跟親友見面。他參加《全民造星II》就是要叻畀人睇,初時他瞞著父親,直至晉身20強才到醫院告訴他。

https://www.youtube.com/watch?v=Zo0Fo6CERT4&t=5691s
樣同實力都 MC最好啦
唔係矮真係零缺點
同意 Ian 唱功要再練下 唔夠穩
Ian 明顯懶 唱歌天份幾好
百貨應百客 總會有人鐘意聽k歌,無咩所謂架
曾比特第二plug已經唔掂la

K歌唔緊要,無個人風格好大問題

我不如隔離po 話釗鋒cover 比原唱更好
https://youtu.be/t0tfEB4NAOc
唔好咁嬲啦,總會有人鐘意mc 有人唔鐘意
Fans 支持咪得
利申:由造星二佢唱第一首歌就好期待佢出道,佢真係好撚柒正
MC又幾好聽,難得第一首歌係R&B,唔似其餘兩位咁悶。
林詠謙啲詞真係好on9
英文verson好d
正常啦,釗峰出咗道成十年
屌 靚仔過mirror好多人啦
好撚垃圾 副歌啲詞都垃圾到
外間很多反對我愛你的聲音
我講緊張敬軒喎

MC靚仔過哂mirror
mike
我知啊 張敬軒都靚仔過mirror好多人啦
起碼靚仔過ian edan先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞