Edan曾比特同MC邊個會爭贏今年新人獎

877 回覆
439 Like 41 Dislike
Pixel 呢
LADY KILLER
前排出面痴晒線,講句佢哋未夠好都被秒負皮
呢幾日好似正常返啲
本身首歌我覺得偏普通
但聽完live o左嘴
真係痴撚樣 唱返自己歌成個華語都冇人超越到eason啦 連台灣人都話佢歌神
曾比特實力屌打
暫時第2首都麻麻 唔覺會hit
華納作啲pop啲既歌比佢啦好嗎
但cy 除咗唱歌方面其他地方都唔吸引
剩係得呆呢個突點 又唔識樂器同跳舞
唱歌又未夠同期呢班出 (MC, Mike...
對比之下好普通
雖然話就話每年都有新人
但上面呢堆起碼都佔市場好大%同有排紅
覺得有耐都未輪到佢跑出
總知金希望唔好係edan啦
今年有咁多唱功勁既新人
靠人氣贏晒真係會好灰
大家留意返樂壇都仲係入電視台做藝人好過做純歌手
聲線真係天生
Mc 把聲正 會想聽佢唱多兩首
Edan把聲冇特別
加上咬字奇怪 有啲鄉音
連續聽佢唱會頂唔順
佢首歌有苦練一段鋼琴solo算係賣點
唔係淨彈chord自彈自唱呢啲簡單野
但佢做咁耐730都無進步過...(我食飯會開電視睇
雖然可能做主持講嘢唔係佢強項...
但我覺得而家呢個時勢 做歌手剩係識唱歌都唔會夠揪
而家咁多人都識自彈自唱 作曲 跳舞etc
Edan就算唔講唱歌跳舞彈琴 都好有綜藝感
Manson 唱歌麻麻但都會識自彈自唱 作曲填詞
每個人都起碼有幾把刀
所以cy真係...難d... 又唔係靚仔
好似好mean但而家彈起的男歌手真係太多
我要追星的話真係都唔會追佢
肥仔
想講雖然33佢好想自己solo歌多人識
但佢自己應該都唔會想拎獎
之前Dee 歌話chill club頒獎禮攞到獎花姐就著低胸 之後都不停拉票
193係tg group叫我地投票要諗清楚 唔好為投而投而抹殺咗其他人嘅努力
mike有eric kwok照住應該贏cctvb嗰個先
而903第一首已經冠軍歌有優勢
要睇mc之後幾plug cup唔cup到佢
單論歌覺得 good time > E先生 > 我不如
我不如真係好悶感覺首歌好過時好行貨
E先生中間有段鋼琴幾refreshing
Good time最正 感覺r&b個種節奏掌握得好好 香港少見
以前live講過 純粹俾fans嘅禮物
都幾難鬥得贏佢啦
首歌成4m views 都攞唔到新人獎
天理何在
MC
MC輸態度
佢繼續用造星2個態度咁出黎
就算今年俾佢拎冠軍
下年都收皮
遲到可以遲幾個鐘
人地練完野都未出現
除非佢肯改變佢自己心態
如果唔係淨係覺得自己好勁唔使理人
好快無得撈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞