真係有人信咗騙徒去撚咗坪洲交收PS5

771 回覆
111 Like 521 Dislike
樓主經一事蔡一智
Ching反應好快
上面有人真係俾佢呃咗$1000
樓主嗰個算好
有可能假架麻 樓上ching
支付寶 payme都見到唔同名
其實依啲嘢有可能係個bot 嚟添
個賣家淨係寫個bot做自動reply
然後座定定等收錢
傻閪多到而家真係曲直難分
黑社會唔合法左好多年啦
你見唔見D 黑社會死撚哂?
你咪on9啦

轉數快同身分證 要查一定查到
只係差佬見小錢唔會幫你搞

亦因為咁 騙徒利用呢個漏洞呃錢
如果玩鳩佢
搵十個八個畀佢呃過嘅小額錢債審裁處
基本上每一次佢都 一定要自己出庭
人數夠多時間夠多 佢連想黎生都做唔到

4X歲大陸人,會唔會係呢個?
你錯啦黑警會搵佢哋分錢
呢班慣犯 分分鐘坐慣監 就算拉到最多坐幾星期
你覺得佢會理你地?
係得dcfxxxx 果啲地方做買賣 都有啲經驗既, 見到佢個post 平市面3,4百蚊 已經打算係問一問 博下運氣, 一見到關鍵詞"離島" 已經知可以同佢玩下尻up 下

最緊要唔好貪平 唔好急呀各位, 打遲兩日機唔會死
比你講一講,可能係真喎,不如你試下夜晚入去,第二朝咪可以收機囉。再賣返出去仲可以賺成千銀喎
俾人呃係你自己蠢

唔好拖全村人落水陪你
6點起身可以收1000喎,
屌,你俾1000我,
我同你覆whatsapp 覆通宵又有乜所謂
宜家個騙徒收到喇咩
見事主咁認真走去check船期
又堅持面交 都知成功機會不大啦
搏一搏係無所謂嘅 但我就會放棄囉
我又無喎,
Carrousell 同whatsapp 買幾次野都係whatsapp 傾,
有幾次都係叫佢寄唔面收,每次面收或郵寄都收到貨無問題,
其實我估主要都係睇佢過往交易記錄同埋賣既野個價合唔合理去決定信唔信得過。
BTW, 太貴(過千)既野通常都唔會買二手,過千通常都搵有實體店既網店買。
其實電子野我都唔會買二手,
有都一定要面交,
試過上網買過幾次鏡頭面交都無問題。

事主其實都算有危機意識,
托塔咁早去到坪洲都堅持要面交。
不過係衰貪平囉。
其實買家都算係幾醒 企硬面交先俾錢
不過下次真係唔好為左慳嗰少少錢嘥時間
其實香港人真係抵比大陸人撚
人又蠢又貪心
又成日批鬥人
一見到*摩托車*呢3個人字就知道係支那呃人狗
馬會?你點俾人呃?
坪洲玩下都開心嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞