自修ielts唔掂,想補ielts,有冇好介绍

85 回覆
1 Like 24 Dislike
writing d 時間好緊迫㗎喎
你d past paper係喺邊度揾?
past paper 係Road to ielts 嗰9份?
thx
我之前都係咁諗 但係computer based 有word count 就覺得好快夠字數 反而有多啲時間前後調吓位 諗吓用咩adjective 所以就算reading listening 係paper based 方便啲 我都唔會想再揀

Btw 樓上清加油
之前讀過遵理ielts course 覺得真係學到嘢 4個月 不過就真係忙啲 如果唔介意我覺得可以試下
報邊嗰?
我有諗過讀30hours嗰個course,唔想花太多時間上堂,也要留返D時間做練習

佢上堂係教咩多?
Riche Pang?
幾錢先
我自己就報richie pang 90粒鐘course 因為聽個frd講話好 而且睇過網上啲評語話都算係全港教得最好嘅course 之一
Littlebutterflyy
Thanksssssssssss
四份卷分開教 會教你英文同做ielts卷嘅模式 完左個course之後會有個mock, speaking 會有考官同你練一次 真係學到嘢 英文上完個course真係進步左
利申 非打手 因為自己都覺得自己有d似
多唔多練習送?我個人想多d練習做
uni999
thx ching
想知考高分有咩用?
好撚多 多到做唔哂 你自己做多啲send俾佢條team會幫你改埋
外國大學
而家要幾多分?
我當年亂考6.5 都收
間間唔同 我宜家個間6收 有啲8先收
加油
我都係唔夠時間
Listen and reading都有8、8.5
但writing 埋唔到尾,得6
uni999
thx so much ching
Lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞