[求救]豹貓係英國移民返香港 證書有問題

63 回覆
2 Like 2 Dislike
好奇 咩解決辦法
咩方法?
咩方法
第一,去獸醫診所,搵獸醫證明我個隻唔係純種豹貓 (但係呢個機會好微)。但係打算同獸醫講我哋咩嘢都唔知,求佢幫下我地。
只要佢肯幫我地改breed為混種,就可以當佢係普通貓出口。

第二,有位好勁嘅絲打,幫我搵咗隻貓嘅公公嘅breeder,我今日send咗email去聯絡佢,希望佢可以提供我隻貓媽媽SBT number。但係亦都要有breeder願意幫我做證。
但基於英國人真係好正直,仲有想保護個血統聲譽,所以應該唔會幫我講大話

第三,去英國bengal breeder d Facebook page問吓有冇人可以幫我

第四,就係最下策搵中介,要2000磅,不過我覺得風險好大。因為而家香港捉得好嚴,好怕俾人發現扣留。
多謝大家
我搵到解決方法了,多謝大家幫忙

祝你成功
多謝大家
我搵到解決方法了,多謝大家幫忙

祝你成功

多謝你 雖然機會唔大,但我點都會試
留名睇樓主成功
加油! 試哂正當方法先!
試下有無辦法移除晶片,再入過另一塊。無的話,只有上淘寶網搵人幫你走私。
(利申:屋企嗰隻係強國貓)

好似無得移除... 淘寶應該搞唔到英國。。

我幫你問問, 你係英國邊到?

Birmingham, thanks

我可唔可以過黎撚貓
多謝大家支持
而家每次望到叮叮都好心酸好驚
晚晚都會係咁諗點算跟住喊到傻咗
真係好怕永遠失去佢...
試下有無辦法移除晶片,再入過另一塊。無的話,只有上淘寶網搵人幫你走私。
(利申:屋企嗰隻係強國貓)

好似無得移除... 淘寶應該搞唔到英國。。

我幫你問問, 你係英國邊到?

Birmingham, thanks

我可唔可以過黎撚貓

哈哈 你係巴定絲啊?
搞掂啦
英國黎香港點走私 坐船咩
Btw好人好姐走返黎香港呢個鬼地方做咩

正確 真係走船
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞