尋日同條女去食生日飯 我讚個鬼佬waiter佢竟然聽唔明

23 回覆
10 Like 22 Dislike
本來今日條女生日 比佢話事揀去邊到食飯 今次仲要係我請
條仆街就揀左間好撚貴既西餐廳 我都唔撚識讀間餐廳既名 我見一塊死人扒都成幾百蚊
但見條女生日 好 今日我忍9你

入到去 我就同女朋友坐左係個卡位到 個WAITER(鬼佬)走埋黎問:what can I help you?

雖然我英文真係中一二程度 不過喱句都唔算難到我
我女朋友用英文話 想要拎個MENU睇睇
由於入面全部英文我都唔多識所以我就話跟女朋友點餐 佢要咩我要咩就算

個鬼佬又走番埋黎問左句野 我剩係聽到:what xxxxxxxxxxxxxxxx like?

我女友就點左2個DINNER SPECIAL 之後個鬼佬又問:what xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx?

我仍然係聽唔明女友就同佢講:WELL DONE!

我聽到喱到我大約就GET到 我估個鬼佬問佢覺得喱間餐廳既質素/員工服務/態度點 因為我見女友都讚佢

個鬼佬轉另轉頭問我:whatxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx?

我好自豪 充滿自信 大大聲答: GOOD JOB!!

個鬼佬就呆哂 唔明我無啦啦做乜講GOOD JOB咁

女友見到 即刻幫我答:WELL DONE

個鬼佬點點頭 就行左去 我其實到而家都唔明白 到底讚外國人係咪一定要用WELL DONE?

點解講GOOD JOB佢反而又呆哂又聽唔到咁既???有冇巴打可以幫幫手教我
咩扒要well done?
唔好笑
我都唔知我負責埋單咋
又loop潮文
咁又係,well done定唔done都係磅水
又嚟沒自信的毒男潮文
遍文睇過好多次睇到悶啦
諗諗下作呢篇文條友都幾得閒
作故仔都作好啲啦
咁撚貴既餐廳仲要係鬼佬點會講what can I help you
你嘅貴可能同我有啲出入
又嚟
有冇巴打可以打返嗰段英文俾我想知個鬼佬問我咩
where have 巴打 can help me
其實個鬼佬問你女友: What you feel on bed last time?
你女友: Well Done
個鬼佬問你: What you feel I fuck your girlfriend?
你好自豪 充滿自信 大大聲答: GOOD JOB!!
又loop

想撚新會然都搵啲冷門嘅嚟loop 啦
My power powerful
好似唔係
on9當有趣
真人真事
幽默感呢家嘢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞