試食國泰隔離營飯餐 林健鋒:未必像飛機餐豐富但唔會係劣食

138 回覆
227 Like 19 Dislike

國泰航空成功投標為竹篙灣隔離營餐飲服務供應商,經民聯立法會議員林健鋒表示,國泰今日開始向入住隔離營的市民供應食物,據他了解,隔離營現住上百幾人,國泰會提供早午晚三餐,每日都盡量有不同款式。林健鋒今日亦獲國泰特別送餐到立法會讓他試食,給予意見。

林健鋒表示,之前有很多關於隔離營食物質素的劣評,他看相都覺得心痛。「當時我覺得國泰咁近竹篙灣,做咩唔搵國泰做?點解一定要值低者得,政府唔應該食古不化。」

他即時向特首、局長反映意見,隨後國泰聯絡他表明公司有能力接手做新供應商,政府亦邀請國泰入標,促成其事,證明政府從善如流。

他相信國泰出品有保證,且有地利優勢,雖然隔離營的飯餐未必像飛機餐豐富,最少可以提供熱飯給入住者食用,「唔會係劣食」。

因航啲飛機餐本身都已經係劣食啦
會唔會派雞卷
其實幾好食
飛台灣個幾鐘唔食啦
試食同正常餐唔同
正正常常
放得入口
又唔出食安問題
就可以啦
話曬都係用公帑
唔似俾狗食己經接受到
呢到應該係平時國泰經濟餐2-3個餐嘅份量
90分係咪要除3
估唔到大家條底線咁低
屌你啦,本身隔離營都已經唔合理
丹尼投標做sample啲樣係好正常嘅
不過現實係狗也不屌咁解
做咩啫你
班人係咪未係小學食過啲試食餐
寧願國泰佢呢個已經係現實嘅樣,
好過丹尼個啲投標係呢個樣,但現實係肉磚
其實飛台灣都派餐我覺得係玩鳩D 空姐.....
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞