點撚算 我左邊耳仔好似聾撚左

12 回覆
2 Like 0 Dislike
是咁的,今日番工本身好地地係倉到上緊奶入雪櫃。點知無啦無後面個新黎on系鳩女同事係我耳邊大聲叫:「米芝連!哇哈哈哈!」 (佢把柒聲同係耳邊響咹一撚樣咁嘈)之後果分鐘隻耳仔痛撚到喊同有d「biubiu聲響」(唔識打) 我即刻拎轉頭講:「屌你老母,做乜鳩呀!」佢話:「見你咁靜咪嘈下你囉!」條女個口仲要唔知係咪食左屎黎個口臭到系咁 臭到我頭暈 隔左一陣我仲開始有d喉嚨痛!! 我依加仲係得番右邊耳聽到 仲有d biubiu聲徘徊係我腦入面。喉嚨仲開始痛。屌 我仲想番工,有無得問老細cam工傷
睇醫生啦巴打
米芝連 哇哈哈哈
應該唔關聲量事,似生化武器。

利申:軍事學家
我都試過,部walkie放得好近耳仔,部機冇啦啦勁大聲響左一下,之後果兩三日隻耳仔都wing wing聲咁響,同埋feel到聽力差左好多
之後睇耳鼻喉科,醫生話係突發性失聰,叫我拿拿林做聽力測試睇下個聽力差到去咩地部,同埋唔知點解開左d 好似係類固醇既藥比我食
咁做完聽力測試個結果係明顯差左好多,高頻好多都聽唔到,之後果一兩個星期都keep住睇醫生同食佢開果d唔知乜柒殺菌藥
大約兩星期之後聽力慢慢好返,醫生話可能係後生,自己recover到,都幾好彩

樓主都係盡快睇醫生好d, 因為聽力要醫既話盡早發現係好事,同埋醫得返既機會都大好多,如果聽力差左就一世,你會成世人都好sad
我都試過,部walkie放得好近耳仔,部機冇啦啦勁大聲響左一下,之後果兩三日隻耳仔都wing wing聲咁響,同埋feel到聽力差左好多
之後睇耳鼻喉科,醫生話係突發性失聰,叫我拿拿林做聽力測試睇下個聽力差到去咩地部,同埋唔知點解開左d 好似係類固醇既藥比我食
咁做完聽力測試個結果係明顯差左好多,高頻好多都聽唔到,之後果一兩個星期都keep住睇醫生同食佢開果d唔知乜柒殺菌藥
大約兩星期之後聽力慢慢好返,醫生話可能係後生,自己recover到,都幾好彩

樓主都係盡快睇醫生好d, 因為聽力要醫既話盡早發現係好事,同埋醫得返既機會都大好多,如果聽力差左就一世,你會成世人都好sad

今晚再係聽唔到入急症室算

今晚再係聽唔到入急症室算

即刻去睇專科啦仲急症仲等

自己隻耳都咁唔著緊
跟著點呀?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞