【ViuTV】《ERROR自肥企画》(79) 無制限OT編集団x ERROR 回歸喇【後續討論】

1001 回覆
20 Like 2 Dislike
你係咪就係琴日洗版嗰個
193 個IG Story
D sponsor 多到好似進貢俾皇帝咁
未下架覺得立場好on9,而家我唔識睇片要你文字直播?

下架之後我覺得立場行得太前
(Dee捂耳尖叫)

肥仔:片段化嘅零碎娛樂,令大家習慣覺得 ,任何意念可以喺幾分鐘,或者幾十秒之內表達。
193:但意念其實唔係咁。
保錡:慢慢所有人都唔能夠再有專注力,承載重大意念。
肥仔: 雖然娛樂本身係電視存在嘅目的, 但而家反而變成對抗零碎娛樂嘅武器。
193: Viu嘅戰鬥、Error嘅戰鬥,係用節目凝聚同埋補完專注力。
Dee:戰鬥?
保錡:重要嘅戰鬥,未必係今日。
Dee:啊,我想問講咗咁耐,係咪因為唔夠預算、唔夠時間製作一個精彩嘅大結局?
193:絕對唔係。
保錡:你嘅睇法反映咗你嘅高度。
Dee:答我呀! 你哋係咪搞緊gag呀?
肥仔: 如果剛才嘅解說,對你嚟講了無意義,咁就係。如果講咁多嘢,都係為咗表達製作組爆budget、拍唔哂、剪唔切。呢一個戲劇轉折,提供到娛樂咩?
193:非常好嘅娛樂。
保錡:但我會推到所有意義!
肥仔: 如果觀眾未準備好戰鬥,嚴肅謹慎嘅警醒有咩為?
Dee: 哈, 好彩你哋搞緊gag嘅啫,幾驚你哋講認真嘢呀。
肥仔(搖頭):佢未準備好。

【字幕:大家都去了哪裡?】
無啦 你其望有backup啦
得返文字
屌我都未
其實應該唔係exactly嗰隻嘢黎 但係類似
唔會咁癲直接搵嗰隻野黎出鏡啦 仲唔世界大戰咩
Shirley Sham:唔好逃避你見到嘅嘢,即使有幾咁無力,都要張開眼睛活著。
Dee:美女郊遊遊?
Shirley Chan:唔好畀戰鬥既定嘅符號所規限,每日自肥,總會得到力量!要耐心靜候!
Marco:要戰勝荒謬,首先要接受荒謬嘅必然性。
George:文明總會勝利,係信念!
Dee:大海男兒?
Phoebus:相信一種價值,因為價值係由我哋主觀去定義。 只要你相信,佢永遠都會存在。
Dee:越嚟越多唔識嘅人出現咗呀!
肥仔:佢哋全部都唔係坐以待斃嘅人。
保錡:就算你唔完美。
Marco:就算有人漠視你!
Dee:唔好逃避!
Phoebus:就算所有事都唔順利,都要記住自己能夠貢獻到嘅嘢,唔好否定你當初相信嘅價值。
Dee: 唔好逃避!
Shirley Sham:每次懷疑嘅時候都問一次自己,點解會喺度,喺度又係做乜嘢。
Shirley Chan: 如果未搵到答案,咁就再試一次,唔好停止嘗試。
Dee:唔好逃避!
Dee:我明喇!
Dee:Error並唔係唯一戰鬥緊嘅人,只要一日仲留喺呢片土地上,每一個人都用自己嘅方式,喺自己嘅崗位戰鬥,一個人唔會成功,但如果每一個人都盡力嘅話,每一個人都盡力嘅話!
(眾人鼓掌)
Dee:(大家)

【字幕:多謝大家,恭喜Error自肥成功】

眾人:好!!

【字幕:終結(以有限)開始(製無限)】

Error歡呼
193:知我哋咩料啦!
保錡:有你有我!
肥仔:出擊啦Error!
Dee:嗯!
今日已經起碼有三個
見到佢好開心
知我咩料啦
痴線啦 比佢洗到睇唔到
入到後台同,見到佢咁樣於是將自己個 掂落佢兩隻手指度
唔係果隻啦
D人話本身係個紙巾袋但係個身有banana字眼
所以先俾件衫 山崎侍

真係用友台隻猿人 出事架
認真我覺得係純粹太多人睇最後一集
結果超出VIU個網站唔知咩極限
所以依家純粹維修緊
但大家知道睇唔到又真係好熱情咁討論左幾版 真係好痴線
打你個肺,我save低先
真 又un 又奶咁
成日喺度意淫 教壞曬我
希望真係
希望唔係俾人投訴到落架
揾人做濟哥女朋友,攞到內部飛再分啲俾呢度班痴線佬
到時我地咪
Pin this
成日都有
等我嚟啦 再追埋份糧就完美
希望啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞