[問意見]兩隻貓一齊絕育定分開好?

22 回覆
0 Like 0 Dislike
一齊絕育返到去可以點樣護理?因為兩兄弟平日hehe成日追撚住對方碌鳩同蛋蛋互奶互咬

分開絕都可以,但其中一隻平時百厭個陣困籠佢發癲,不過佢發得愈耐我困得愈耐 直到佢識收聲就會放,不過驚絕完育放佢出黎會俾另一隻奶傷口

有無巴絲有經驗屋企多過兩隻貓做絕育手術?
絕一隻唔絕一隻
絕一隻唔絕一隻

點解
絕一隻唔絕一隻

點解

等佢地重可以一個有蛋奶一個有得high
困唔到籠一係分房養?
絕左一隻到另一隻
一次過搞掂佢啦
貓公兩三日一定好返啦
困唔到籠一係分房養?
絕左一隻到另一隻

困籠同分房都無分別,佢地自細痴埋一齊,分開沖涼都會拆屋咁叫對方
絕一隻唔絕一隻

點解

等佢地重可以一個有蛋奶一個有得high

痴線好核突
好期待閹左都有得睇佢地追住互屌但又無feel
一次過搞掂佢啦
貓公兩三日一定好返啦

上網見閹完又要護理幾日,拆線又要護理幾日,前後都要兩星期咁 以前養過一隻但無閹過,唔知點照顧啲公公
一次過攪, 我果隻奄完頭1日冇咩精神咁.
第2日就冇時, 開左2 餐罐安慰下.
冇困籠
困唔到籠一係分房養?
絕左一隻到另一隻

困籠同分房都無分別,佢地自細痴埋一齊,分開沖涼都會拆屋咁叫對方

同埋困籠起碼見到對方係度,啲貓會冷靜啲
一次過攪, 我果隻奄完頭1日冇咩精神咁.
第2日就冇時, 開左2 餐罐安慰下.
冇困籠

巴打都係養兩隻?
一次過絕啦
絕完兩隻都會頹幾日
冇心情互舔
兩隻一齊絕會好辛苦好辛苦
頭罩喪插屎 餵藥又煩 係頂得順先好諗
分開唔絕
頭罩咁樣帶就唔會插屎喇!
一次過絕,你唔絕佢地發情嗰時會偷走搞女人,有d會搞到唔識返屋企
我係絕完一隻先到第二隻
雖然貓公好快好返 但都要睇實佢唔好lam傷口同餵藥 專注照顧一隻會好啲
不過你有信心嘅 都可以一次過絕
仲有我個隻又係一困籠同戴罩就發癲 所以係大多數時間放佢係房到 但就無時無刻都要睇住佢有冇lam傷口
頭罩咁樣帶就唔會插屎喇!

試下先 下星期六先絕
插屎係因為佢地撥砂會整到?
我係絕完一隻先到第二隻
雖然貓公好快好返 但都要睇實佢唔好lam傷口同餵藥 專注照顧一隻會好啲
不過你有信心嘅 都可以一次過絕

放緊假,三星期淨係對住佢地兩個勉強屌得住既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞