[四月Gridman宇宙新作]SSSS.DYNAZENON 集中討論區(2)

1001 回覆
16 Like 2 Dislike
今集 重なる気持ち 係夢芽跌落去嗰野 feel 到家姐當時發生事係意外嘅感覺
入面有把X咖哩棒
知世世一

夢芽 曆 知世,3條線已完
淨返蓬同迦馬+優生思想,仲有3集 夠講晒
啲牙冇變
迦馬今集最後嗰企位好危險 似會死
到底gridman會唔會出埋嚟湊熱鬧
跟住超級大集繪,bbq大結局
好正
夢芽又差啲死
佢當時應該有心想順便自殺
我看你們的劇透已看到有大合體,但是合體畫面同之後的戰鬥都是那麼燃
雖然根本就無敵超能加爾,同埋件披風好怪
不過reddit上面的人都講緊今集咁爆加上對面戰力不平等,下集可能會有影響世界觀的劇情出現
尤其係隻飛龍出現的時間好似太過方便,唔知係咪代表有咩事
另外女主已經好明顯暈哂船,開頭聽到話想其他人一齊去祭典已經落哂形,點知臨尾特登番去換浴衣,成個互動甜死人,男主你還木頭甚麼啊

另外想吐個糟
上套的Full Power Gridman對應的Thunder Gridman是重火力型
這次的Kaiser Gridknight對應的King Gridman應是速度型
但怎樣看這邊的火力好像更強
真係用隻手揸住 Dyna solder 條 jer

原來係毒撚嚟
現充爆炸吧
個合體咁潮….
呢集睇到我喊

一直覺得佢正撚到仆街
今集仲一個重點係'怪獸係有限'
所以下集應該有爆點
平衡番兩邊戰力
馬後炮講句, 其實第一次見到dynazenon龍人型態覺得好怪,
個心口唔夠霸氣, 胸又平鑽石又細粒, 感覺上好似前後掉轉左咁

估唔到竟然仲有新機體出玩最終大合體, 真係好正呀好正呀好正呀好正呀好正呀好正呀好正呀好正呀好正呀好正呀好正呀好正呀好正呀好正呀好正呀好正呀好正呀好正呀好正呀好正呀
快啲出埋super minipla砌撚死我吧!!!!!! 我一定同你全機上色呀!!!!!!!!!
全世界都推緊佢兩個 甜到蛀牙
尻馬世一 真係貴人黎

From巴哈
Trigger啲分鏡真係正 重用都咁話

救夢芽個幕直頭諗起gridman首op
“君を“退屈”から救いに来たんだ!”

快啲同男主結婚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞