幾個audio output 集成嗰舊嘢叫咩名?

11 回覆
0 Like 3 Dislike
我有兩部電腦同部琴,想將幾樣嘢個audio output 插曬落同一舊嘢度,然後插一個headphone 入去,跟住switch 去唔同channel ,咁就唔洗蚊蚊插插。

係唔係有樣咁嘅硬件,佢又叫咩名?
同埋可唔可以一次過同時聽曬咁多個output?

我唔需要專業級別嘅,我個headphone 只係7506。
Interface?
如果你有兩部電腦同一部琴,而又要噤個制就switch到,你需要嘅係input數量足夠你所需嘅monitor controller
audio switch
Thx 原來嗰樣嘢叫mixer
巴打有冇咩好推介?
就係呢部
舊野應該係叫 audio interface

如果新手入門就睇下focusrite scarlet系列
唔貴又唔差
睇下你需唔需要 midi頭,或者要幾多個 instrument/mic input等等
如果你純粹想唔蚊蚊插插的話又唔洗專業級別的話
你買隻 amp 有 multiple channel 好過
起碼部琴可以用得返隻 amp
純粹為唔蚊蚊插插去買隻 mixer 有d 浪費

當然如果你係想玩錄音就另計
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞