[IOS/AN] 神魔之塔(139) 新版本悶撚到 又多bug 肯公佈合作未呀屌

1001 回覆
0 Like 17 Dislike
刷首抽係咪應該刷大獎 定係唔使
皓月都未開得切
前期有all max揀英格麗
主線應該都好易過既
有心玩 蚩尤復刻點都要抽返隻
咁我首抽係咪要刷個大獎返黎
今次版本刷暗龍4.5%得
1%做隊長麻麻地咋
應該棄返坑 隻驚就執
頂 我刷咗好多隻暗然後del咗
講真 血量膨脹到咁
又話唔關突破事
新手好難打得贏新地獄

注意返 姬臣都係自己做隊長
入唔到英格麗隊

新手入坑 今個版本timing 真係麻麻地
要唔要帳?
lv 10 好柒難打
仲刷緊哥斯拉幣
今晚好似又岀基多拉地獄
又無得刷

仲差9x粒
日日都刷唔到exp加成
我換哥斯拉同摩斯拉算
另外個隻垃圾就隨心
最多最後一日
補一兩個$38禮包換埋佢算
又課
刷得滿咪唔洗囉
超考版面+轉珠
我被速刷左唔少體力
地獄級fail咗都仲可以體力減半
呢個挑戰任務冇
最慘係無得復活
一死啲體力就無
對mh嚟講係一個抵到爛嘅體力回收計劃
仲要冇卡跌
連抽卡獎都冇埋

各位召喚師大家好,
上週四 2021-05-27 已完成此版本的交流會,謝謝大家的參與。在討論中,不少玩家都表示關注新黑金角色卑彌呼。例如認為她跟「蚩尤」、「英格麗」等同樣是組多種族的隊伍;並非純種族隊長等等。我希望借今天的機會跟大家講解。
團隊理解大家的想法,不過設計上,她的定位是速刷隊長和通關式的隊長,即使只是 1C 都能玩出強度,因此很適合轉珠能力沒那麼強的玩家、而轉珠強的玩家則能利用她有更多玩法,亦有配合的龍刻,增加可玩性。
關於種族和組隊方面,其實更多跨種族隊長/隊伍將會是未來的發展方向,未來新關卡的成就設定亦會隨著調整。以前,神魔之塔已有不少跨屬性玩法(例如水+光、火+木+暗等等)。在未來世界版本推出後,會有更多角色為大家帶來更多不同組隊上的配搭。而卑彌呼的設計亦需要避免跟當期大獎重疊。團隊承諾在未來的版本將會持續推出更多龍、獸類角色,讓大家有更多組隊上的可能性。
卑彌呼是第一個讓知名日本聲優配音的自家黑金角色。召喚師除了可於部分故事關卡的劇情聽到她聲音外,只要安裝動態造型,於進入關卡後、發動技能、於關卡中進入下一層、成功通關、戰敗、成功復活時,都會聽到她的聲音。大家亦隨時可在動態造型的卡片資訊重溫她的聲音。邀請聲優讓角色配音是團隊一年多前已開始準備的嘗試,除了邀請悠木碧小姐替卑彌呼配音外,還邀請了鬼頭明里小姐、村瀨步先生和更多知名日本聲優替日後的角色配音,請大家多多期待。
雖然已有熱心的召喚師已製作了交流會的「懶人包」,為了顧及部分未看的召喚師,我亦將交流會的其他問答精要如下:
- 短合作:是一個能和更多不同 IP 合作的可能性。將來有可能會有其他玩法、或是有石抽卡
- 關卡:精魄系統出現後,關卡不會都以+20 作標準
- 迎擊戰:再次開放時會減短時程
- 精魄定位是稀少資源,短時間不會送太多
- 未來卡片:未來版本會有一張妖精大獎,未來也會有純木光暗隊長;11封的新5主會在今年內推出
- 上修:水火黑妍復刻時會上修,「美索不達米亞」會今年內解放
- 龍刻:之後會增加龍刻入手的方式。舊的地獄還是會有龍刻的,就新的不會再推出新龍刻
- 數字盾:暫時數字盾都是用固版解決,短時間內應該不會推出無視數字盾技能
- 龍刻系統:新世界的版本中會有更新龍刻分類方式
- 研究中:讓玩家消耗雙倍體力拿雙倍掉落物
- 研究中:讓玩家消耗雙倍體力拿雙倍掉落物
TLDR, 不會上修
整好先算
車車哥斯拉依啲濕尻活動真係有需要
尤其地獄雙週同刷幣逼唒喺兩個星期
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞