其實TD Ameritrade是咪就執?

38 回覆
3 Like 20 Dislike
開戶咁慢,等左成個月都冇消息,牛牛2日搞掂
已經all in 咗,等財自
等左幾耐?
呢間嘢開戶要等兩個月是常識吧
等得黎,牛市都要完了
完咗好耐
我2月開,到依家都未開到,樓主慢慢等
點解間野唔請多啲人?
巴打輸唔切身家?
TD option個介面掂唔掂?

IB個介面有基本功能, 但係好多人都覺得佢太落後

Firstrade就初時俾佢嚇親, 個介面簡單到不能接受, 用咗兩個trade已經放棄, 但係後來發現原來佢有個OptionPlay介面, 有d功能又幾勁, 例如佢可以幫你比較唔同嘅combo scenarios
Imo Td option 同ib option 各有千秋
例如Td可以睇到成個portfolio既greeks,但ib唔得
Ib睇volatility又好過用td睇

我用ib, 因為需要睇volatility
用緊IB,係因為TD申請完幾個月都冇回音先用佢
都有,但個人覺得冇ib 個iv lab好用
我有用緊tikr terminal
唔係證券行,係資料整合平台

有咁多年嚟嘅季報年報,重要ratios,valuation multiples,分析師forecasts,同埋都整合咗啲filings或者earning calls嘅link,包曬美股港股同埋其他國家嘅股
介面都靚

不足嘅係佢得英文/殘體,同埋啲不知名公司啲data有時候會有甩漏
https://finance.yahoo.com/news/why-tikr-not-typical-bloomberg-172532490.html
哩度有大概講下tikr background,同埋一兩張圖比你睇下佢咩料
應該唔使invite code 我個陣註冊都冇用過code

你求其6個字母數字就得,例如
https://app.tikr.com/register?ref=123456

利申,比code冇錢收
利申2,我個code唔係123456
我想開,地址問題點解決???
我2月申請 仲未開到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞