Chia硬盤礦第二大礦池突然“跑路”:關閉提現通道

22 回覆
25 Like 2 Dislike
最近Chia硬盤礦很火爆,不少人都投巨資升級硬盤挖礦,期待Chia能成為下一個比特幣。但別忘了風險,日前第二大礦池UU “跑路”了,2萬礦工慘了。

幣圈的平台、礦池關鍵時刻拔網線不是傳說,通常會以服務升級、網絡故障為理由,不過UU礦池給出的理由要高級得多,他們將鍋甩給了Chia官方,稱Chia礦池協議不完善,而且Chia團隊沒有給出有效解決方案。

根據他們的方案,為保護礦工權益,UU礦池將於2021年5月17日中午12點停止運營chia礦池,同時於2021年5月21日關閉提現通道。

Chia硬盤礦本月初才開始上市交易,半個月時間就有平台跑路,速度比其他貨幣快了點,據悉至少有2萬礦工、數千萬資金受影響。

還是那句話,幣圈風險極大,入行需謹慎。
知唔知咩叫突然呀
內文都寫左係關左個池姐 提現仲有得去到21號
傻鳩標題黨

利申無掘非苦主 剩係睇左你內文
一定係悠二同法奧冇貨搞到礦池執笠
個名Chia都充滿伏味,咁都落搭就抵死啦
你咁講都係推到啲幣變廢紙,一窩蜂去提現仲值錢?
提現去提去你個擺coin個銀包到
唔係一提現就一定係放
唔通你用 Chia 幣買硬碟?
喂大佬呀 咪撚Spin啦
我屌緊樓主標題黨你走黎同我講呢D
9唔搭8 你要搵呢D講你入去礦Po同D人講啦
仲要講到點樣變廢紙
上網查下最新幣價唔係好難姐下嘛
老實講將來有碟礦難嘅話啲HDD應該接得過
PMR 就可以,SMR 不了
bitcoin買唔到廁紙,垃圾黎
唔識就收聲啦
啲幣掘出黎係放係人地個Pool度
想幾時提就幾時提
掘得出黎就係拎去賣嫁啦
乜撚野變廢紙
拎去交易所賣咪有USDT囉
唔係串你, 早挖果班多數人都拿住一兩粒
賣出去一皮一粒, 的確已經有人用黎買硬碟, 對左現金買咩係人既自由

利申:冇挖有追POST
咁未即係騙局,早入早出賺左有成錢,跟住入個班等死。(你係掘個班至少有堆硬碟)
根本隻幣都是scam 要不停買硬盤,收益永遠追唔到硬盤同礦機。

難度一個星期升110%, 唔蝕都偷笑。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞