Fate/Grand Order 玩家堆填區 857

1001 回覆
7 Like 5 Dislike
原來有啲咁既野 我唔會打第一次寶塚所以未中過
yes
慢閘
屌 原來贏左果個pose係咁黎
咁冇辦法
個D國家本身殖民地創返嚟
二戰之後殖民地開始崩潰
之後殖民政府要走都要劃返個政權出嚟㗎
咁自然咪跟啲地方部落首領/民族/宗教去分 好正常
唔通搵返幾百年前D國王後裔比佢立國咩

好似印巴咪跟宗敎去分
雖然印度本身入面都仲有堆少數

而以色列本身係巴勒斯坦托管地
但你要搞清楚巴勒斯坦托管地 唔等於 巴勒斯坦人
巴勒斯坦人係住喺巴勒斯坦嘅阿拉伯人
巴勒斯坦托管地本身好大舊 係包埋約旦
只不過再早D分劃咗外約旦比阿拉伯首領做約旦
所以先剩依家你見到嘅呢一舊

咁之後錫安主義下英國佬揸旗 猶太人開始移民返去
歐洲本身又排猶
咁去到1947 個陣猶太人都買咗好多地 移咗好多人去
自然成為一個大族群
咁181以巴民族分治
猶太人立國以色列 阿拉伯人就巴勒斯坦
咁睇返係好正常

雖然以色列地的確係多D
但中東以色列會開拖
地多少唔係主要原因
主要原因係因為阿拉伯主義之下
阿拉伯人絕對唔想有個異教國家出現
所以無論點分中東都係會對以色列往死裏打

所以其實呢D新興國家打
佢哋本身宗教信仰民族利益衝突其實佔重大原因
係本身已經存在嘅事
殖民政府其實都唔想理呢舊蘇州屎先走佬

呢個係我個人見解 可能有錯
馬來西亞 新加坡
仲有上邊skip咗好多過程
你要詳細就再上網搵下
我都係自己爬文爬返嚟
唔一定啱
買左未
結果最後島民都係全滅 想收全套了

ii 神作
加入聯邦後退出 d人火氣無咁大掛 d地係大家商量 無第三方鳩劃
如果有争議 蘇格蘭同英國打左啦
聯邦國(本身就幾廿個小國/地) 唔同個d咩自古以來神聖不可分裂既濕鳩
右膠死晒? 你話左膠死就話岩姐
玩fgo都難 不是吧
第一關都未打
睇落冚島鏟 差在女王會唔會俾人捉去做便器 同睇下三笠係點無事
態度正確 垃圾遊戲無什麼好玩
有綠卡團係度 點會有事
樓上好25
呢啲唔清楚
冇睇
始終冇讀過西史
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞