3/4 匹窗口式冷氣求推介

271 回覆
3 Like 8 Dislike
美的性價比最高
好熱好熱.....我部P記要等多4日先上黎整
話好多維修單做唔切
而家唔出廳留係房算
樓主個價連埋裝,都無咩選擇啦,又咪果幾部cheap. Heap野 全部格力出品
買美的不如買豐澤, 一樣係美的代工, 仲平少少
N719JA,用左一年,好正常喎
窗口冷氣,都係p記咖啦,差唔多得佢仲係自己廠做,其他牌子一係就格力一係就美的代工。
反而我幾好奇樓上岩先有巴打貼果個LG冷氣,睇介紹唔錯咁,想何係咪LG自己廠做。
有冇乜嘢特別優點缺點同埋巴打邊到買
建議買變頻,恆溫好重要,俾多少少錢都制。定頻你溫度set高啲溫度個壓縮機已經係咁又開又關,好易壞。你set低溫度又太凍

裝就真係唔好貪平,裝唔好啲coil有機會慢慢咁漏雪種,到時就唔凍。
其實無咩特別優缺點。正正常常咁。我2012年都買左部3/4匹的N719JA的前身,用左8年都好涼。所以我就繼續係度買。

我係集成電業買的,當時就用左$2650(包拆舊冷氣同整個新的冷氣機鋁架,舊架唔岩size, 如果岩size, 應$2500都OK)
變頻定頻都唔係俾多少少的分別,而係相差$2000~$3000
btw 你呢隻model好似係淨冷? 如果有埋暖應該係CW-HZ70ZA? 同埋你買呢部係咪出咗冇耐?

諗諗吓心思思想加錢整部P記淨冷變頻,但聽聞有啲低頻聲,你會唔會有呢個問題
巴打買HU 定HZ,同埋你係最近出嗰款?會唔會有低頻聲
估部份r32壓縮機好嘈,pan廠照出貨

買家買到後,代理唔肯換,要買家硬食

利申:受害人
其實分體機,雪櫃都有變頻聲,不過你聽唔到
自己買左cw-hu70za, za就係今個月新個批

你講個d低頻聲應該係間房夠凍個陣行得慢d個隻聲?

自己好醒瞓都接受到,作為窗口機嚟講幾impressive
我而家就係諗住買你呢部

啲聲我未親身聽過,但睇過之前啲post有人講過吓。我諗應該係你講嗰啲聲,如果冇乜太大影響就好

同埋見佢新呢部有埋空氣淨化好似幾爽 唔該巴打先
我做功課個陣都聽聞過 第一次就用新呢款所以就無得比較

不過佢每次都係每三十分鐘行5分鐘左右 之後再靜翻

講聲先空氣淨化會有好輕微既高頻聲
每30分鐘行一次即係唔夠匹數
無認真計過 打個比喻
定成日出出入入開門,呢部機恆溫麻麻,走左啲冷氣就開車
買大半匹會好啲,個問題就係機價同分體連安裝差唔多,計埋電費可能貴過分體

窗口機機價貴600,安裝畀夠你平1500,
即窗口平900,但電費每年貴330
3年打和
想問下有無1.5匹窗口機好介紹?而家果部差唔多成十年,好嘈
要搭棚就唔止1500嗎?
420有窗台就裝到,冇窗口就窗分/唔裝
連420都裝唔到嘅樓深表同情
其實啲新公屋居屋就黎有1半人裝分體
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞