IT狗想轉行做護士可以點做

94 回覆
70 Like 24 Dislike
dse 15分都讀到 仲整咩野bootcamp
冇考dse
TWC nursing 會否易讀D??

雖然間野响山卡拉, 上到去都身水身汗...
boot camp 6星期
督察一出計埋allowance/OT有近50K,仲係近乎必定升高級督察,22歲FG入去做35歲前可以近住100K,冇中年危機。香港IT狗要咩程度先100K仲要係冇中年危機
仲未撚計間紀律部隊宿舍
做SI咪要on call 要捱返shift幾年(3-4年)之後入inhouse就追到護士fg人工, operator除咗big4人工都好低,但如果入到big4一定跑嬴護士
重要日日返shift, 講緊凌晨返工,你試吓2am-8am執一次屋,頂得順再講
Asso 仔 可唔可以轉行?報哂養和冇一間回
除咗美帝同加拿大,其實IT搵得唔多,重要扣稅
我都做過si, 唔係剩做project唔使返shift on call架咩
睇吓有幾大間,你做upgrade, project好多時都係凌晨三點四點返緊工
一將功成萬骨枯
講到IT唔係咁
不過睇自己鍾意自己食邊舊屎多d
認真問,咩嚟架?完全揾唔倒香港有呢樣嘢
邊間有搞?
土炮嘅你喺連登search bootcamp
啲post極多打手

外國嘅話,好嚴嘅係喺美國
但首先你要過美國讀

學費極貴,full time讀,有售後服務幫你手,畢業後包搵到工為止
但人地有入學試,讀嘅途中啲test成績唔達標即刻踢走無得補考,中途自己走/俾人踢不會退還學費
我講緊it bootcamp喎
護士bootcamp
點解會有on9信
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞