iPhone storage 問題

16 回覆
0 Like 1 Dislike
有冇人用緊 14.5 或之後, 試吓去 iPhone Storage 拉到最落, On my iPhone 嗰度 show 唔 show 到咗幾多容量? 定係會 show 唔到, 只會長轉菊花 loading?
係會咁樣。我iPhone同iPad都係係果個位不停轉波波
Thx
咁應該係 14.5 之後嘅 bugs
正常show到
你用咩機?
自從有iCloud 果期之後iOS 一路都係神神地
12pro/14.5.1冇問題
呢度喎。 click 入去係無問題
我iphone 同ipad 都係咁
問左幾個都係用iPhone 嘅朋友都係一樣轉波波

100% exact7ly the same, 撳入去係正常 show 到 4KB
巴打你用緊咩 iOS ver.?
我初次發現呢個 bug 時係用 14.5 正式版 (14.5 之前係咪咁就唔知, 因為之前冇乜 check storage), 之後直接升上 14.6 Beta 3, 都一樣係咁
P.S. 我部 12 Pro Max 11 月一買返嚟係 check 過 show 到冇問題, 嗰時新出好似係 14.1

無事
咩機? 咩 iOS ver.?
會唔會係語言問題? 可能 set English US 會有問題
11 pro max
iOS 14.5.1
點解要睇嗰度?iPhone Storage嗰板咪有晒details囉
btw 11 PM+14.5正常show到有73MB
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞